vad är håravfall hos kvinnor?

Enligt American Hair Loss Association, är håravfall den medicinska termen för överdriven eller onormalt håravfall. Tillfälligt kvinnligt håravfall kan orsakas av en fluktuation i hormoner, trauma eller en medicinsk behandling, medan permanent kvinnligt håravfall är ofta ärftlig

Betydelse

Enligt HerAlopecia. com, 20 miljoner kvinnor i USA lider av någon typ av håravfall. Fyrtio procent är 40 år eller yngre.

Androgen alopeci

androgen alopeci, eller mönster skallighet, är den vanligaste typen av kvinnliga håravfall. Denna typ av håravfall är ärftlig och vanligtvis börjar när som helst efter puberteten men före 40 års ålder. Håravfall kan märkas över hela huvudet, men är koncentrerad av den del linjen och bakom luggen.

Alopecia areata

Denna typ av håravfall har för närvarande ingen känd orsak, men kan utlösas av stress, allergiska reaktion, virus-eller bakterieinfektion, långvarig exponering för kemikalier, fysiska trauman eller genetik. Kvinnor med alopecia areata erfarenhet fläckvis håravfall på hårbotten.

Alopecia Totalis

Kvinnor som lider av håravfall totalis uppleva ett totalt håravfall på hårbotten. Alopecia totalis är en autoimmun sjukdom och kan uppträda plötsligt eller över tid, vilket orsakar fläckvis håravfall tills fullständig skallighet uppnås.

Alopecia Universalis

Alopecia universalis är en komplett förlust av alla hårbotten och kroppsbehåring. Alopecia universalis är en ärftlig störning som orsakas av en genmutation. Kvinnor med denna typ av håravfall kan vara mer benägna att lida av sköldkörtelsjukdom och vitiligo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.