vad gör jäst i munnen ut?

Mun jäst infektioner orsakas av Candida albicans, en svamp eller jäst som lever naturligt i munnen. Ibland candida över sprider sig i munnen och orsakar infektioner (candidiasis. ) Det finns fyra typer av infektioner munnen jäst: Mun trast, erytematösa, hyperplasi och kantig keilit. Alla visar sig på olika sätt

typer av symptom

Mouth trast visas som ojämn, krämigt vitt eller gult bulor innanför väggarna i munnen och tungan. Ibland, om du gnugga dessa gupp, kan de blöda. Erytematösa ser ut som en röd lapp som ligger på gommen eller tunga.

Andra typer av symptom

Kronisk hyperplastiska visas vanligtvis som en rödaktig missfärgad fläck som inte kan tas bort. Detta tillstånd är vanligt med tobak användare, men det kan också orsakas av vissa livsmedel.

Effekter av Angulur keilit

Angulur keilit orsakar röda sprickor på båda hörnen av en persons mun. Dessa sprickor är ofta täckta med ett tunt membran.

Betydelse

Det är ofta svårt att bli av med dessa muntliga symptom eftersom det kan orsakas av systemiska reaktioner mot vissa antibiotika och kortikosteroider.

Behandling

sår eller fläckar i munnen kan så känslig att typiska munhygien kan vara smärtsamma. Anti-svamp droppar i form av sugtabletter eller suspensioner är de vanligaste behandlingarna för mun jäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.