hur man handskas med våt makuladegeneration

Makuladegeneration är en ledande orsak till synnedsättning hos äldre vuxna. Skador på centrala delen av näthinnan som kallas gula fläcken leder till nedskrivning av centrala seendet, det perifera seendet som en generalisering bevaras. Det finns två typer av makuladegeneration vått och torrt. Våt makuladegeneration är mindre vanligt, men har den största potentialen för funktionshinder inklusive kompletta visuella förlust. Det finns ingen bot för våt makuladegeneration om en kombination av kosttillskott, livsstilsförändringar och medicinsk behandling kan hjälpa till att dramatiskt bromsa sjukdomsutvecklingen. Vilka är några av dessa steg som kan hjälpa dig hantera våt makuladegeneration
1.
Börja ta höga doser av antioxidanter vitamintillskott för att hantera våt makuladegeneration. Vissa medicinska studier har funnit att karotenoider lutein och zeaxantin kan bromsa utvecklingen av våt makuladegeneration.
2.
Håll serumkolesterol under kontroll. Se till att din onda kolesterolet nivå (LDL) är så låg som möjligt. Använd kolesterolsänkande mediciner vid behov.
3.
Upprätthålla en normal blodtryck. Om ditt blodtryck avläsningar är genomgående förhöjda sedan se din läkare för att börja medicinsk behandling.
4.
Ät en låg mättat fett diet att bättre hantera makuladegeneration. Byt animaliska produkter såsom kött, mjölk och smör med enkelomättat fett. Överväga att komplettera med fiskoljekapslar också.
5.
Absolut undvika tobaksrök att förebygga eller behandla makuladegeneration. Tobaksrök är giftigt för näthinnan. Rökare löper tre gånger större risk att utveckla makuladegeneration.
6.
Undersök många visuella adaptiva apparater som finns tillgängliga på marknaden. De flesta av dessa produkter hjälper till att förstora skriva ut vilket gör det lättare att läsa.
7.
Titta in fotodynamisk terapi eller laserbehandlingar fotokoagulation att förhindra utvecklingen av våt makuladegeneration.

8.
En ny generation av monoklonala antikroppar framgångsrikt har visat förmåga att förhindra onormalt blod karakteristiska fartyg spridning av våt makuladegeneration. Behandlingar är tyvärr dyra och kräver direkta injektioner i ögat på månadsbasis.

Tips och varningar


 • makuladegeneration brukar inte orsaka blindhet.
 • Nästan en tredjedel av pensionärer i åldern 75 och 85 har makuladegeneration.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.