hur man identifierar hjärt rytmer

De fyra kamrarna i hjärtat att pumpa blod i hela kroppen. Sammandragningarna (eller slå) av hjärtat styrs av elektriska signaler i hjärtat. När hjärtfrekvensen blir onormalt-kallade arytmier-det kan lätt diagnostiseras med hjälp av ett EKG, eller EKG. Men ibland kan enkla arytmier identifieras av patienten hemma

Puls sjukdomar


. 1.
Använd en klocka för att avgöra hur många gånger ditt hjärta slår i en minut. Kontrollera din puls på din radialis-på insidan av handleden strax under basen av tummen-eller halspulsådern, i nacken bredvid din luftstrupe. En normal vilopuls är 60 till 100 slag per minut.
2.
Bradykardi är en puls på mindre än 60 slag per minut. Men om du är en mycket aktiv vuxen eller uthållighet idrottsman kan din normala vilopuls vara den som låg. Andra bradykardisymptom är trötthet, yrsel, yrsel och svimning.
3.
Takykardi är en vilopuls på över 100 slag per minut. Om du upplever Takykardi, kan du känna eller höra ditt hjärta bultade, och även erfarenhet yrsel och andra symptom som liknar bradykardi. Takykardi är livshotande och om du misstänker att du har detta villkor, sök omedelbart medicinsk hjälp.

Hjärtrytmstörningar


1.
Andra onormal hjärtrytm kan orsakas av en mängd villkor, av vilka några är hanterbara, medan andra är livshotande.
2.
Flimmer är när ditt hjärta darrar som en skål med gelatin. Förmaksflimmer-flimmer i övre kammare i hjärtat-känns som en floppa eller fladdrande i bröstet. Det är inte livshotande men kan leda till andra hjärtproblem och måste behandlas. Kammarflimmer (v-FIB) är den mest dödliga hjärtarytmi. Det orsakar plötsligt hjärtstopp, vilket innebär att patienten inte svarar med någon andning eller puls. Detta är en svår akut medicinskt och HLR måste inledas omedelbart, liksom användning av en AED (automatisk extern defibrillator) om det är tillgängligt.
3.
tidiga sammandragningar känner ditt hjärta har hoppat över ett beat. Detta beror på en sammandragning kommer för tidigt, då finns det en paus, följt av en mer kraftfull beat. Det är vanligt hos friska barn och tonåringar och är ofta lösas på egen hand.
4.
Andra rytmrubbningar inkluderar hjärtblock, sick sinus syndrom, förmaksfladder och sinusarytmi. Dessa är bäst diagnostiseras med hjälp av ett EKG i en medicinsk miljö.
5.
Varje gång ditt hjärta slår i en ovanlig hastighet eller rytm, och du känner dig svimfärdig, yr eller svimfärdig, uppsök omedelbart.

tips och varningar


 • Det finns hem EKG-monitorer samt modeller som kan bäras om läkarna att du behöver mer konstant övervakning.
 • Om en person nära dig upplever hjärtobehag, ringa 911 första (eller har någon annan ringa åt dig) innan du försöker få hjälp.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.