inte klåda visar leverproblem?

Även ibland kliande hud är normalt och kan hända för ett antal skäl, kan kroniska, oförlöst klåda indikerar underliggande leverproblem. Denna typ av klåda kommer inte att försvinna med utvärtes behandlingar

Torr hud

För det mesta, klåda visar inget mer än torrhet, enligt CNNHealth, så länge det inte åtföljs av ett utslag. Men om din hud ser normalt ut men känns okontrollerat kliande, kan ett inre tillstånd vara orsaken. Villkor som lever och njure problem inte utgör tydliga symtom i de tidigare stadierna andra än kliande hud.

leverproblem och andra interna villkor

Klåda av leverproblem, enligt Mayo Clinic, är över hela kroppen, ökar på natten, och är inte avlösas av fuktgivande, antihistaminer eller huskurer för torr hud. Denna typ av hela kroppen klåda kan även ange andra inre tillstånd, exempelvis celiaki, järnbristanemi, sköldkörtelproblem och vissa cancerformer, inklusive leukemi och lymfom.

Varför leverproblem göra huden Itch

okontrollerbar klåda som kommer med leverproblem händer när levern inte längre kan fullgöra sin uppgift att filtrera gifter ur kroppen, enligt University of Illinois Medical Center. Som galla och avfall bygga upp i blodet, de gör huden otroligt kliande, speciellt på natten.

Cure kliande hud av leverproblem

Så snart tillståndet är identifieras och behandlas, bör klåda gå bort. Under reningsprocessen kan du be din läkare att förskriva läkemedel eller lotion med lokalbedövningsmedel som lidokain eller bensokain, eller salvor och krämer som mentol, kamfer eller calamin att hjälpa itu med kliande hud, enligt CNNHealth.

Vad orsakar klåda?

Några vanliga orsaker till kliande hud, enligt Mayo Clinic, allergisk reaktion, hudåkommor såsom eksem eller psoriasis, en reaktion på droger, eller en bieffekt av virusinfektioner såsom vattkoppor och mässling. Ett antihistamin bör bidra till att lugna ner klåda.

Andra symtom på leverproblem

När levern är skadad till en viss punkt, kan den inte längre läka sig själv och inte längre kan fungera. Om du märker symptom än klåda som gulfärgning hud och ögonvitor, mörk urin, lera-färgad avföring, oförklarlig viktökning eller viktminskning och kraftiga svängningar i humöret och sova, kontakta sjukvårdspersonal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.