Vad är syftet att se en reumatolog?

En reumatolog är en läkare som är utbildad för att diagnostisera och behandla artrit och andra muskel-, ben-och ledsjukdomar. Reumatologer även bedriva forskning om dessa potentiellt invalidiserande sjukdomar

Utbildning

Reumatologer måste ha fyra års vårdlinje, följt av tre år av antingen pediatrik eller intern medicin utbildning. Reumatologer är då skyldiga att slutföra ytterligare två till tre års utbildning i specialiserade reumatologi.

Typer

Reumatologer behandla mer än 100 typer av reumatiska sjukdomar vilka kan vara svåra att diagnostisera och behandla. Reumatologer även behandla sällsynta sjukdomar som multicentric reticulohistiocytosis och återfall polychondritis.

Syfte

Om muskuloskeletala sjukdomar förvärras, invalidiserande eller långlivade, och varar längre än några dagar, är det lämpligt att se en reumatolog så snart som möjligt för en diagnos.

Överväganden

Reumatologer ger också rådgivande och fortsatt vård för personer med regionala muskuloskeletala besvär som smärta i knä, höft och axel.

Tidig Fördel

reumatologer är specialutbildade för att upptäcka sjukdomar i ett tidigt skede. Detta gör det möjligt att starta behandling innan ett tillstånd kan vara allvarliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.