Vad kan skada ischiasnerven?

Ischiasnerven är den längsta nerven i kroppen, sträcker sig från ryggmärgen till din skinkan och höften och ner på baksidan av varje ben. Ischiasnerven skador kan orsakas av flera faktorer, mest avseende skador eller störningar i nedre delen av ryggen

Betydelse

Det är viktigt för en läkare att diagnostisera den underliggande orsaken till ischiasnerven smärta eftersom det kan vara oerhört smärtsamt och handikappande.

Typer av villkor

ett diskbråck kan orsaka ischiasnerven smärta. Diskbråck uppstår när brosket i ländryggen (ryggrad) sprickor region och det inre utövar vätsketrycket på ryggmärgen. Ischiasnerven smärta kan också orsakas av en degenerativ skiva i nedre delen av ryggen.

Andra typer av villkor

ischiasnerven smärta kan härröra från lumbal spinal stenos, som orsakar en förträngning i ryggmärgskanalen. Detta tillstånd är vanligare hos personer över 60 år, enligt http:www. spine-health. com.

Effekter av piriformis syndrom

ischiasnerven kan ibland bli irriterad på spasmer i piriformis muskeln i skinkorna regionen . Ischiasnerven körs under denna muskel som kan trycka mot nerven och orsaka smärta i skinkorna och benen.

Överväganden

De flesta av de förhållanden som orsakar ischiasnerven smärta kan behandlas utan operation. Den mest effektiva behandlingar ingår vila, immobilisering med ryggen hängslen, is, medicinering och motion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.