Vilka är de behandlingar av restless legs syndrom hos dialyspatienter?

Restless legs syndrom är ett tillstånd där ben känns obehagligt under perioder av sittande eller liggande. Dessa känslor kan väsentligt påverka en dialyspatient livskvalitet i form av sömnbrist och oförmåga att sitta för hela dialysbehandlingen .

Fakta

Patienter i hemodialys skall ta plats i tre till fem timmar för varje behandlingstillfälle. Vissa patienter har rapporterat krypande känsla som bara kan lösas genom att stå eller flytta på benen. Behovet av detta kan orsaka störningar på dialysbehandling, vilket påverkar patientens kvalitet dialys.

Orsaker

Orsaker till restless leg syndrome är anemi, diabetesneuropati, och kronisk njursjukdom. Den tillhörande nervskada ansvarar för stickande eller krypande känsla rapporterats av patienter.

Diabetes Anslutning

små blodkärlen i benen och andra delar av kroppen kan skadas vid långvarig, förhöjt glukos (socker) nivåer . Detta är en vanligt förekommande med diabetespatienter.

Behandling

Det finns ett antal metoder för att minska symtom relaterade till dialys restless leg syndrome. Drabbade kan prova måttlig träning, varma bad, massage och eliminera användning av koffein, alkohol och tobaksprodukter. Om dessa insatser inte är framgångsrika, har vissa receptbelagda anti-ångest mediciner visat goda resultat.

Överväganden

restless legs syndrom har en sammanlagd negativ effekt på patientens livskvalitet. Därför söker behandling vid debut av symtom rekommenderas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.