hur man diagnostisera problem av lårbenet ben

Lårbenet, den största ben i kroppen, ligger i låret. Problem med lårbenet kan uppstå på grund av skada och andra sjukdomstillstånd. Bestämma ett problem med lårbenet kan ske genom fysisk undersökning av benet och genom röntgen och andra diagnostiska tester avbildning, såsom MRT eller CT-scanning. Dessa tester kan bidra till att korrekt diagnos och behandla sjukdomen

Så avgör problemet


1.
Samla patientens historia. När en patient klagar över symptom är det viktigt att ta reda på patientens historia och händelser som ledde till symtomen. Be patienten frågor för att avgöra vad som kan ha orsakat problemet. Fråga vad han gjorde när symtom eller problem först uppstod. Fråga om någon misstänkt trauma /skada som eventuellt har inträffat på benet. Be patienten om alla medicinska tillstånd han kan ha, som benskörhet eller cancer, som kunde ha lett till problemet.
2.
utföra en fysisk undersökning. När en person har problem med hennes ben, är det första som bör göras en fysisk undersökning. Titta på benet och notera eventuella missfärgning, såsom rodnad eller blåmärken, svullnad, skärsår, brännskador och deformitet. Deformitet kan ses eller filt under palpation (känsla) i benet. Kontrollera om smärta och notera det område där smärtan finns. Smärta kan hjälpa ringa in problemet genom att ge ett visst område att koncentrera sig på under tentamen. Kontrollera benet rörelseomfång att avgöra om den kan flyttas normalt.
3.
Få röntgen av benet. Efter att ha utfört fysisk undersökning kan det bli nödvändigt att utföra röntgenstrålar, som finns bilder på benet som kan hjälpa till att identifiera frakturer och andra avvikelser. Röntgen kan utföras på benet med hjälp av olika åsikter och vinklar för att få en fullständig bild av lårbenet. Leta efter skador på lårbenet, t. ex. en fraktur, som kan synas på röntgen. Kontrollera lårbenet för att se om det är rätt i linje med höft och knä.
4.
Använd bilddiagnostik att lokalisera problemet. Bilddiagnostik test, såsom en MR eller datortomografi, kan ge en detaljerad bild av lårbenet som kan visa problem inte syns på röntgen. En MR eller CT-scanning erbjuder en unik titt på lårbenet med hjälp av mycket specialiserad utrustning och en scan kan visa den minsta ofullkomlighet som kan vara orsaken till problemet. MR och CT-scanning kan visa bilder av lårbenet och omgivande vävnad, såsom muskler och blodkärl i området. Leta efter avvikelser såsom blodproppar, frakturer utväxter på lårbenet eller små hårfäste.
5.
avgöra problemet. Efter fysisk undersökning, röntgen och bilddiagnostik, ska en läkare eller specialist kan sätta fingret på problemet med lårbenet. Hon kommer att göra en diagnos baserad på information som samlats in, och alla tester som utförs hjälper henne att korrekt behandla och lösa problemet.

Tips och varningar


 • Bara en läkare eller specialist bör diagnostisera ett medicinskt problem eller ett tillstånd.
 • Informera läkaren och röntgen, MR eller CT tekniker om du är gravid innan testet utförs.
 • Undanhållande av information från en vårdgivare kan resultera i felaktiga diagnoser eller felaktig behandling av ett medicinskt problem.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.