kemiska balans och viktminskning

Din kropp är en kemisk fabrik som producerar hormoner och signalsubstanser som styr din fysiska, intellektuella och emotionella välbefinnande. En obalans i kemiska nivåer kan utlösa förödelse på din kropp, speciellt när det gäller viktkontroll

Signalsubstanser och viktminskning

Neurogistics. com beskriver signalsubstansen serotonin som spelar en viktig roll i kontrollen av kolhydrater cravings. När otillräcklig nivåerna av serotonin upptäcks av hjärnan, börjar den skicka signaler till kroppen, i form av mat cravings, att rätta till obalansen och återställa homeostasen. Homeostas är ett tillstånd av kemisk stabilitet som krävs för att alla kroppens system fungerar tillfredsställande. Din hjärna håller en konstant vaka över regleringen av denna process.

Om att förlora vikt är ditt mål, upprätthålla serotonin balansen om nödvändigt. Enligt The Franklin institutets webbplats, är serotonin tillverkas av tryptofan, en aminosyra som härrör från protein du äter. De bästa källorna för tryptofan är rött kött, mejeriprodukter, tonfisk, skaldjur, kalkon, bananer, nötter och frön.

Enligt den integrerade Psykiatri hemsida, kan låga nivåer av adrenalin, ett hormon och signalsubstans, bidrar till svårigheten att förlora vikt. Det anges också att låga nivåer av signalsubstansen dopamin kan leda till att du äter för mycket. Utan ordentlig näringsämnen, särskilt adekvat protein konsumtion, kan din hjärna tillverkar inte en tillräcklig nivå av signalsubstanser nödvändigt att reglera aptiten kontroll och andra kroppsfunktioner.

Sköldkörtelhormon

Thyroid Foundation of Canada sägs att när sköldkörtelhormonnivåerna är låga , som i fall av hypotyreos, kroppens energi-nivån. Tillsammans med lägre energi-utgång från cellerna, minskar aptiten, men kroppen ökar i vikt. Viktminskning är oerhört svårt utan medicinering för att öka hormonnivåer och återställa cellernas energi nivåer. Det finns en nackdel att ta denna medicin, dock. Enligt Sköldkörtel Foundation i Kanada tar för mycket sköldkörtelhormon kan leda till viktökning genom att minska kroppens förmåga att bränna extra kalorier. Det bästa sättet att gå ner i vikt är genom att äta färre kalorier och träna för att bränna bort extra kalorier.

Insulin

Insulin är ett hormon som tillverkas i bukspottkörteln. Det stöd i metabolismen av stärkelse och avlägsnande av överskott av glukos från blodet. Minskad produktion av insulin ökar halten av socker och lipider (fetter) i blodet. Diabetiker har svårt att gå ner i vikt på grund av insulin nedsatt. När blodsockret stiger med konsumtion av kakor, godis, söta efterrätter, raffinerade mjöl och andra enkla kolhydrater, är bukspottkörteln betonas genom att ha för att producera en kontinuerlig tillförsel av insulin för att flytta socker från blodet till cellerna där det omvandlas till energi till kroppens processer. En kost bestående av lågt glykemiskt index frukt och grönsaker, och fullkornsprodukter hjälper till att reglera blodsockernivån genom att fördröja upptaget av kolhydrater (socker). Tillsammans med låg fetthalt protein och en regim av regelbunden motion ger ett lågt glykemiskt index diet du att förlora övervikt eller stöd i vikt underhåll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.