symptom på små bukbesvär

Din tunntarmen är den längsta delen av tarmen. Vissa symtom, som kramper och uppblåsthet, kan tyda på problem inom tunntarmen

tunntarmen

Den del av tarmen kallat tunntarmen är cirka 14 meter i längd. Mycket av kroppens näringsämnen tas upp i denna del av tarmen.

Kramp

Kramper buksmärtor som uppstår runt naveln kan indikera en liten tarm störning. Bråck eller tumörer kan skära av tarmen är blodtillförsel, vilket orsakar svår smärta som kommer att vara lokaliserad och intensivt, vilket kräver omedelbar läkarvård.

Uppblåsthet

nedre delen av magen kan svälla och gurgla som en följd av tunntarmen blockering. Fullständig blockering kan orsaka en högfrekvent gnälla som kan höras genom ett stetoskop.

Kräkningar

Liten bukbesvär ofta orsaka kräkningar. Grönaktig kräkas är ett tecken på övre tunntarmen problem, medan brunaktig kräkas pekar på en lägre liten tarm problem.

Blödning

Svart, tjärliknande avföring eller uppkastningar som påminner om kaffesump kan indikera blödning i tunntarmen. Blödning som uppstår i tunntarm är typiskt resultat av avvikelser blodkärl inom väggarna i tarmen. Om du upplever en plötslig känsla av svaghet, yrsel och /eller buksmärtor, kan det indikera en massiv intestinal blödning som kräver omedelbar läkarvård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.