Vad innebär det om kortisol är hög i urin?

Kroppen frigör hormoner naturligt genom urinen, men höga halter av hormoner kan indikera potential sjukdom. Höga kortisolnivåer i urin kan betyda att du har en sjukdom som släpper höga nivåer av kortikotropin (ATCH), hormonet som ansvarar för frisläppande kortisol

Betydelse

rotatorkuffen är en mycket komplex konfiguration av muskler och senor som är inblandade i ungefär varje rörelse av överkroppen. Som en följd av rotatorkuffen är ofta överutnyttjas under sport, tyngdlyftning och till och med arbetsrelaterade uppgifter, gör den känslig för skador.

Posterior rotatorkuff

De två muskler och senor som utgör den bakre eller bakre delen av rotatorkuffen kallas infraspinatus och Teres mindre. Den infraspinatus och teres mindre flytta axeln bort från kroppen.

Superior rotatorkuff

supraspinatus är placerad på toppen av axeln och är känd som den överlägsna rotatorkuffen. Det är senan som är den vanligaste skadade.

Anterior rotatorkuff

subscapularis gör upp främre delen av rotatorkuff. Det är ansvarig för den interna rotation av humerus eller arm ben, enligt Sport-skada-info. com.

Typer av skador

När rotatorkuff senor blir inflammerade från överanvändning, de har svårt att komma ut mellan topp av överarmsbenet och acromion ben i axeln. Detta kan orsaka seninflammation eller en axel impingement, där benen nypa senor. Följaktligen rotatorkuffen kan ibland riva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.