Vilken typ av MD skulle diagnostisera håravfall?

Håravfall kan förekomma hos både män och kvinnor och kan vara mycket frustrerande, speciellt när orsaken är okänd. Ofta läkare kan hjälpa peka en orsak och i många fall behandling kan för att hjälpa villkoret

läkare som Diagnostisera håravfall

När du tror att du upplever håravfall, kanske du frågar dig själv som läkare du bör se. Flera typer kan testa och diagnostisera villkor håravfall.

General Practitioner

Allmänläkare kan behandla alla typer av förhållanden och de är ett bra ställe att börja. Allmänläkare kan köra tester för dig om de känner att det är nödvändigt. Om de känner att du behöver ses av en specialist, det finns ett par typer av läkare som de kan hänvisa dig till.

hudläkare

En hudläkare är läkare som är specialiserad på behandling av hår, hud och naglar. Det håravfall tillstånd kan orsakas av vissa hudåkommor såsom eksem (en kronisk hudsjukdom som innebär fjällande hud och utslag), alopeci (håravfall från huvudet eller kroppen, ibland resulterande i skallighet), ringorm (en hudåkomma orsakad av svamp), psoriasis (en hudsjukdom som orsakar rodnad och irritation) eller hud allergier. Alla dessa faller inom dermatologer kunnande.

endokrinolog

En endokrinolog är en läkare som diagnostiserar och behandlar hormon obalanser och problem samt sjukdomar som påverkar körtlarna. Ibland håravfall kan orsakas av hormon obalans eller sköldkörteln och därför en endokrinolog kanske kan diagnostisera orsaken till håravfall.

Beslut

Den typ av sjukförsäkring du har kan vara avgörande om vilka läkare du bör se. En allmänläkare är alltid ett bra ställe att börja eftersom de kan hänvisa dig rätt typ av läkare om det är nödvändigt för dig att se en specialist. Alla dessa tre läkare kan ge provning, om nödvändigt att diagnostisera orsaken till håravfall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.