bältros graviditet säkerhet

Varicella zoster-virus, som orsakar både vattkoppor och bältros, kan ha en negativ inverkan på graviditeten, i hög grad beroende på när en kvinna kontrakt viruset. För vissa kvinnor att försiktighetsåtgärder undvika viruset behöver vidtas

tidig graviditet

En kvinna som är smittade med varicella zoster-virus under de första 30 veckorna av graviditeten och utvecklar vattkoppor har mellan en 0,4 procent och 2 procent chans att föda ett barn som har medfödda varicella syndrom, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Effekter

Vid medfödd varicella syndrom, har ett barn lem atrofi (en förtvining av extremiteterna ), ärrbildning och eventuella problem i ögon och nervsystemet, enligt CDC.

Senare Graviditet

Barn födda av kvinnor som kontrakt varicella zoster-virus mellan tre veckor och fem dagar före barnets födelse kommer i allmänhet inte utveckla vattkoppor, även om vissa av dessa barn kan utveckla bältros tidigt i livet, enligt nationalräkenskaperna Institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke (NINDS).

bältros under graviditet

En kvinna som har en upprepning av varicella zoster-virus --- det är, som bältros --- under graviditet är inte sannolikt att uppleva komplikationer, enligt NINDS.

Överväganden

En gravid kvinna som aldrig har haft vattkoppor bör undvika personer med aktiv vattkoppor eller bältros smitta eftersom hon kan smittas av varicella zoster-virus. CDC rekommenderar även att kvinnor som är gravida inte vaccineras mot varicella zoster-virus, och kvinnor inte ska bli gravida förrän en månad efter att ha vaccinerats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.