biverkningar av Dilantin om över 20

Dilantin är det registrerade namnet på fenytoinnatrium, ett antiepileptikum som används för att behandla vissa typer av anfall. Även om det är en mycket användbar agent för beslag förvaltningen har Dilantin betydande biverkningar

Typer

Dilantin kan orsaka skadliga långtidseffekter i centrala nervsystemet, mag-tarmkanalen, hud och bindväv. Det kan också påverka blodets och immunsystemet.

Funktioner

De vanligaste biverkningarna av Dilantin innebär det centrala nervsystemet, och kan inkludera sluddrigt tal, förvirring och ostadig gång. Dilantin kan störa den normala produktionen av många typer av blodceller, och orsaka en rad utslag som kan vara ganska svår.

Överväganden

Om du har en leversjukdom, diabetes, D-vitaminbrist eller andra ben gallring sjukdom eller porfyri (oförmåga att producera normala hemoglobin), kan du vara mer mottagliga för biverkningarna av Dilantin. Om du har en av dessa störningar, kan din läkare ordinera särskilda prov eller sänka Dilantin dos.

Tips

Alkohol kan öka några av de biverkningar av Dilantin, och även öka risken för ett anfall. Det är viktigt att inte dricka alkohol när du tar detta läkemedel.

Varning

Dilantin har potential att leda till livshotande biverkningar som inkluderar självmordstankar och en immun sjukdom som kallas Stevens-Johnson syndrom som gör att huden för att kasta av.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.