celiaki vaccin

När någon med celiaki, eller glutenintolerans, äter mat som innehåller gluten, angriper immunförsvaret tunntarmen, blockerar upptag av näringsämnen. Ett vaccin var i teststadiet i Australien under slutet av 2009

Överväganden

Den enda bevisad behandling för celiaki är en glutenfri diet som eliminerar livsmedel som innehåller vete, korn och råg, enligt National matsmältningssjukdomar Information Clearinghouse .

Test

I april 202C Australiensiska forskare började en 11-månaders studie på en celiaki vaccin. Redan framgångsrik i möss, innebär den mänskliga vaccin upprepade injektioner av gluten lösningar i ökande koncentration till okänsliga 40 frivilliga att gluten.

Follow-Up

I den andra fasen av det mänskliga rättegången, kommer forskarna att ge de frivilliga ökande mängder gluten medan övervaka deras immunsvar och eventuella intestinal skada.

Expert Insight

Bly forskaren Dr . Bob Anderson, en läkare, anser att upprepad exponering för gluten kommer att minska eller tom eliminera den toxiska reaktioner att personer med celiaki erfarenhet.

Betydelse

Även när folk eliminerar i princip all gluten ur sin kost, de är fortfarande risk för komplikationer av intestinal skada, inklusive cancer. Ett vaccin som eliminerar den destruktiva effekten av celiaki skulle främja hälsa och livskvalitet, enligt Celiac. com.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.