det bästa sättet att ta bort svarta huvuden från ansiktet

Blackheads orsakas av en överproduktion av talg, en olja i körtlar som finns i huden. Oljan bygger upp i porerna, och när oljan utsätts för luft, ligger blackhead bildas. Det bästa sättet att ta bort pormaskar är genom att hålla huden så ren som möjligt och inte pressa nuvarande pormaskar för hårt

Kläm inte!

Du kan vara snabb att pressa blackhead, men det är inte det bästa sättet att ta bort en blackhead. Problemet med att klämma blackhead händer om du pressa för hårt, vilket kan orsaka stoppet att faktiskt gå nedåt i körteln. En del av oljan kan frigöras när man pressa blackhead, men den återstående oljan i körteln kommer att förvandlas till en finne. Dessutom, om du inte tar bort döda hudceller från ditt ansikte, kommer de döda huden lägga ännu mer till blockeringen av körtlar. Genom att ta bort döda hudceller och tvätta bort överflödig olja byggs upp, kommer du att bidra till att undanröja och förhindra pormaskar.

Kosmetika

Se till att använda vattenbaserade produkter eller icke-komedogent produkter om du använder kosmetika. Kontrollera etiketten på den kosmetiska innan köp, och om den innehåller fet lotion, vegetabiliska oljor, lanolin, parabener, alkohol, glykol eller oljebaserade kosmetika, inte köpa det. Kosmetika med dessa ingredienser täppa till porerna.

Clean är Key

Håll ditt ansikte så rena som möjligt. En mild och skonsam rengöring som inte torkar huden är rekommenderat att använda dagligen. Leta efter over-the-counter produkter som innehåller antingen salicylsyra, bensoylperoxid eller svavel och resorcinol. Dessa ingredienser hjälpa till att avlägsna överflödig olja och döda hudceller. Om du vill använda en naturlig metod som ett rengöringsmedel, försök olja tea tree. Den har både antiseptisk och anti-bakteriella egenskaper. När du börjar använda en ny rengöring, tänk på det kan ta sex till åtta veckor innan du ser en förbättring och borttagande av pormaskar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.