hur man byter hormonersättningsterapi

I årtionden har läkare ordinerats rutinmässigt hormonersättningsterapi på klimakteriebesvär, en regim där receptbelagda läkemedel som innehåller hormoner som används för att ersätta hormoner som kroppen inte längre producerar. Men i 2002 rapporterade Womens Health Initiative (en klinisk prövning där kvinnor fick hormonersättningsterapi) att hormonbehandling ställde mer hälsorisker än fördelar för kvinnor. Sedan dess har cirka två tredjedelar av de kvinnor som hade varit på hormonbehandling avbrytas dess användning, ofta utan att tala med sina läkare om tillbakadragande. När du slutar att ta hormoner, eller växla till naturläkemedel eller naturläkemedel, många kvinnor upplever oönskade bieffekter som värmevallningar och blödning. Avvänjning av hormoner genom att gradvis reducera dosen är ett mycket effektivare sätt att stoppa hormonersättningsterapi

Avvänjning Av hormonterapi


1.
avta östrogen tabletter. Ta en östrogen tablett per dag. Ta sedan en östrogen tablett varannan dag i en månad. Fortsätt avsmalnande din dos genom att ta en tablett östrogen två gånger i veckan för nästa månad. Ta sedan en tablett i veckan under de kommande två till tre veckor. Vid den tidpunkten kan man sluta ta tabletterna helt och hållet.
2.
Taper upp dina östrogen plåster. Skär din plåstret på mitten och tejpa kanterna innan den placeras på kroppen. Gör detta under en månad, ändra plåstret en eller två gånger i veckan enligt den dosering du var på, och sedan försöka att sluta använda plåstret helt.
3.
Prova nedtrappning din östrogenplåster genom att använda en alternativ metod. Skär plåstret i fyra delar och avta som ovan men går från en hel lapp till tre fjärdedelar, sedan till hälften, sedan till en fjärdedel, och sedan slutar att använda plåstret helt.
4.
Eller prova avvänjningen bort plåstret genom att tillämpa ett plåster var två veckor, sedan en gång i månaden och sedan gå bort helt och hållet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.