hur man kan förhindra diarré från CellCept

CellCept, eller mykofenolatmofetil, är ett receptbelagt läkemedel som ges till patienter som får en organtransplantation. CellCept arbetar för att hämma immunförsvaret så att transplanterade organet inte avvisas. Generellt, är CellCept tas så länge det transplanterade organet är på plats. Vanliga biverkningar av CellCept inkluderar magbesvär och diarré, vilket kan minskas genom att ändra när och hur läkemedlet ges

Hur förhindra diarré Från CellCept


1.
ta CellCept med måltid i stället för på fastande mage. Intag av CellCept med mat kan minska risken för diarré.
2.
Undvik mat som förvärra symtom på diarré. Mejeriprodukter och livsmedel med hög fett kan göra diarré värre, som kan stimulantia som kaffe och alkohol. Du bör också undvika torkad frukt och nötter och andra livsmedel med hög fiber.
3.
Ät intetsägande mat som bananer, äppelmos, ris och rostat bröd som är lätta att smälta och minst troligt att utlösa diarré. Dricka vätska under dagen för att stanna hydrerade, men undvik alltför varm eller kall vätska, eftersom de också kan utlösa diarré. Vanligt vatten är onr av de bästa vätska du kan dricka för att förhindra diarré.
4.
Be din läkare att förskriva CellCept i en mindre, mer frekvent dosering om att ta CellCept med mat inte har förbättrats din diarré.
5.
Diskutera med din läkare en möjlighet att sänka dosen av CellCept. En lägre dos kan förbättra diarré och orolig mage biverkningar.
6.
Om ändring av doseringen och sänka dosen av CellCept har inte hjälpt med en annan medicin som är mer skonsam mot magen kan minska diarré och magbesvär. Fråga din läkare om att byta till ett annat läkemedel som Imuran är möjligt för dig.

Tips och varningar


 • Om du upplever diarré, dricka vatten, buljong och elektrolyt ersättning drycker att förbli hydratiserad. Dricka vätska långsamt och hela tiden, snarare än en stor mängd på en gång.
 • Ändra hur du tar CellCept kan ha betydelse för läkemedlets effektivitet. Innan du gör några justeringar i hur du ta CellCept eller någon receptbelagd medicin, diskutera dina funderingar kring dosering och frekvens med din läkare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.