hur man skär en nikotin plåstret på mitten

Om du försöker sluta röka med hjälp av en nikotin plåster kan avsevärt förbättra dina chanser att komma bort från cigaretter. Plåstren kan bidra till att minska abstinenssymptom och nikotin sug. Gjord av en typ av material som styr hur mycket av nikotinet som passerar genom huden, de kommer i olika styrkor när du går igenom processen för rökavvänjning. När du använder plåstret, kanske du upptäcker att du vill sänka dosen, men fortfarande har flera högre fläckar kvar. Ett svar är att klippa av fläckar i mitten.
1.
Ta en lapp ur lådan, men inte öppna den ännu. Med hjälp av sax, klipp plåstret på mitten. Försök att inte röra den skurna kanten under hela denna process så att du inte absorberar läkemedlet genom din hand.
2.
Placera oanvända plåster hälften i en återförslutningsbar plastpåse tills du är redo att använda det nästa gång.
3.
Dra av skyddsöverdrag av den återstående hälften, försöker att inte röra den vidhäftande sidan eller den skurna kanten med fingrarna.
4.
Applicera plåstret på ett rent, torrt område tomt på hår. Bra ställen är din axel, mage och inre arm. Med tummen eller pekfingret, pressa på lapp i ungefär tio sekunder och släpp sedan.
5.
Skölj sax och tvätta händerna för att ta bort något läkemedel som kan ha fått dem .
6.
Lämna lapp på för den tid som anges på förpackningen. När du tar bort det gamla plåstret, vik den på mitten så att det fäster sig själv och lämna till deponi.
7.
Applicera andra klipp plåstret enligt ovan, tar den på ett annat område av kroppen för de mest effektiva. Efter en vecka kan du börja sätta den kapade fläckar på tidigare använda områden.

Tips och varningar


 • Om du vill sänka dosen utan att klippa av fläckar på mitten kanske du vill prova lämnar fläckar på längre innan nya.
 • Nikotinplåster har ett membran som gör att medicineringen ska sippra in i huden och in i kroppen. Eftersom detta är ett transdermalt medicin, du kommer inte alltid vara säker på den exakta dosen du får när du skär plåstret på mitten.
 • Om du upplever biverkningar som illamående eller huvudvärk, kan du vill prova en lägre styrka plåster eller skära plåstret i fjärdedelar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.