järntillskott för restless leg syndrome

Restless legs är en neurologisk sjukdom som har förknippats med en rad andra medicinska tillstånd. En av dessa, enligt Mayo Clinic är järnbrist, och järntillskott kan vara nödvändigt för vissa människor med syndromet <. h2> Funktioner Människor som har en historia av mage eller tarm blödning, har tunga perioder eller regelbundet donera blod kan löpa risk för järnbrist, vilket kan bidra till utvecklingen av restless legs syndrome, enligt Mayo Clinic.

Överväganden

Det är inte känt om järnbrist och andra villkor direkt orsak restless legs syndrome, även om de verkar för att utlösa och förvärra symptomen, enligt det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och Stroke.

Behandling

järnsulfat ges som en järntabletter till människor med restless legs syndrome, som har en serumferritinnivå lägre än 50 nanogram per milliliter enligt American Academy of Family Physicians.

Överväganden

Korrigera järnbrist kan ta flera månader, och en del människor kan svara dåligt på behandling, enligt American Academy of Family Physicians.

Potentiella

Många människor med järnbrist och restless legs erfarenhet förbättring av benet symtom efter behandling med järntillskott, enligt det nationella institutet för neurologiska sjukdomar och stroke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.