näring diet för cerebral pares

Cerebral pares är ett tillstånd som visas i de första åren av ditt barns liv. Den orsakas av hjärnskador som stör meddelanden från hjärnan till kroppen. Enligt OFCP hemsida att det inte är smittsam, ärftlig eller livshotande. Cirka två till fyra av 1000 födslar kommer att resultera i cerebral pares i USA och Europa. Cirka 35 procent av barn med cerebral pares är undernärda på grund av att de ofta kan ha svårt att svälja och tugga mat.

Flytande kost

Om ditt barn har svårt att svälja eller tugga mat, finns det vissa flytande närande livsmedel som kan vara till hjälp. Ge ditt barn Se Plus, Carnation Instant frukost eller Pediasure, eftersom detta kommer att innehålla många vitaminer, mineraler och kalorier för att hjälpa till med ordentlig tillväxt. Gör milkshakes med tillsatt proteinpulver. Ge ditt barn så mycket vatten och flytande som möjligt för att undanröja risken för förstoppning, som ofta förekommer hos barn med cerebral pares.

Dietist Hjälp

Du behöver inte ha att göra med kosten problem ensamma. Kontakta en bra dietist som hjälper dig att arbeta fram en speciell diet för ditt barn med sin särskilda behov. Dietister kommer även hjälpa dig med olika sätt att få ditt barn att äta bekvämt och se till att det finns tillräckligt med kalorier, vitaminer och mineraler för fortsatt tillväxt.

Specifika näringsämnen

Ditt barn med cerebral pares behöver samma näring som den genomsnittliga friskt barn. Du bör välja de mest näringsrika livsmedel som barnet kommer att kunna äta och njuta. Prova några enkla livsmedel som ägg, puddingar, custards och russin. När blanda glass med mjölk tillsätt lite vetegroddar. Ost är en stor protein, och de flesta barn älskar smält ost med makaroner eller smörgåsar. Kom ihåg att ha mycket tålamod och lugn när du matar ditt barn.

Ketogen diet

ketogen kost har visat sig framgångsrika med personer med epilepsi och cerebral pares. Kramper är vanligt med barn som lider av cerebral pares, och denna diet har visat i tester för att minska dem. Innan man börjar på denna diet prata med din vårdpersonal för att se om det kommer att fungera för ditt barn. Denna diet är mycket fett samtidigt begränsa kolhydrater. Du ger barnet 3 till 4 gram fett för varje ett gram kolhydrater. Du kommer att mata barnet med hög fetthalt mejeriprodukter, jordnötssmör och kött fet. Du kommer att behöva komplettera kosten med kalcium, vitamin D, järn och folsyra. Denna diet fungerar bättre på barn än vuxna enligt CerebralPalsy. org.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.