obstruktiv gulsot tester & diagnos

Obstruktiv gulsot orsakas av en blockering i gallgångarna, enligt Health Cares. En normal lever producerar cirka en liter galla per dag. Om det finns en blockering i gallblåsan eller övre tarmen, gallsten kan utvecklas och leda till obstruktiv gulsot

Test Det finns många typer av gulsot. Enligt Oxford Journals, genomgår en patient normalt en leverfunktionsvärden att bestämma vilken typ av gulsot. Detta görs genom ett blodprov oavgjort, vanligtvis i armen.

Orsaker

Gallsten kan leda till obstruktiv gulsot, enligt Health Cares. Sjukdomen kan också ytan som en följd av tumörer i bukspottkörteln eller gallgången.

Symtom

Ett vanligt symtom i samband med obstruktiv ikterus mörk urin. Eftersom gallan inte passerar genom tarmen kommer avföringen vara ovanligt blek i färg, enligt Health Cares.

Diagnos

När väl diagnosen kan operation användas för att avlägsna en gallsten i samband med obstruktiv gulsot. Sjukdomen förekommer oftare hos äldre, eftersom de har sämre förutsättningar att klara av komplikationer i samband med gallsten, enligt Health MD.

Cancer behandling

Om ett fall av obstruktiv gulsot är kopplad till en elakartad tumör, kan patienten genomgå kemoterapi eller strålning.

Varning

Enligt Health MD, de med gallsten symptom bör vanligtvis har sin gallblåsan bort. Utan operation de skulle kunna utveckla en infektion, obstruktiv gulsot eller andra allvarliga komplikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.