symtom av ödem & ledsmärta

Ledsmärta och ödem är skilda saker, men ofta gånger de följer varandra. Dessa smärttillstånd kan orsakas av flera olika bakomliggande sjukdomar eller sjukdomar, och även ibland svår, är ofta mycket lätt att behandla

Symtom av ödem

Symtom på ödem svullnad i den subkutana vävnaden (vävnad under huden), och sträckte utseende eller glansig hy. Ödem är mest märkbar i armar, händer, ben och fötter.

Symtom av ledvärk

Ledvärk ofta åtföljs av svullnad och stelhet. Oftast är ledsmärta faktiskt ett tecken på någon annan bakomliggande sjukdom, snarare än en sjukdom i sig.

Delad Symtom

Smärta i leder ofta åtföljs av svullnad, eftersom irritation i lederna kan orsaka subkutana läckage. Ödem kan också orsaka stelhet i handleder och vrister på grund av svullnader. Kan

Behandlingar

Ödem bero på många olika bakomliggande sjukdomar, men den grundläggande svullnad kan lätt hjälpt hemma med enkla åtgärder såsom massage den edemic området, propping den svullna delen upp ovanför ditt hjärta när vilar eller sover, och utövar de svullna lem. Ledvärk kan minskas genom att sätta en icepack på det smärtande området, och genom att undvika överanvända irriterad gemensamma.

Varningar

lungödem, eller ödembildning i lungorna, kan vara potentiellt livshotande. Om du har svårt att andas eller upplever bröstsmärta, kan det vara bäst att kontakta din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.