Hur väljer jag en TENS-apparat?

Transkutan elektrisk nervstimulering (TENS) använder lågspänningsinstallationer stimulering genom elektroder anslutna till en maskin för att blockera smärtsignaler från att nå hjärnan. TENS enheter för hemmabruk är tillgängliga via apotek, återförsäljare online och medicintekniska företag utbudet. Vissa försäkringsbolag kommer att täcka kostnaden för en TENS-apparat i helt eller delvis med ett recept, men ett recept är inte nödvändigt att köpa en enhet

Funktioner

Kolla med din läkare eller sjukgymnast för att kunna avgöra vilka funktioner du behöver för att uppnå det bästa resultatet TENS behandling för ditt speciella tillstånd. Några viktiga funktioner för att leta efter i alla enheter omfattar batteritid, kontroller och bredd kontroll. Vissa billigare TENS enheter använda vanliga engångsbatterier. I många fall är den högre kostnaden för en enhet med ett uppladdningsbart batteri enkelt motiveras av de besparingar från att ladda enheten istället för att köpa nya batterier. Högteknologiska maskiner såsom TENS enheter tendens att slitas ut engångsbatterier snabbt. Om du har artrit eller annan sjukdom som påverkar din fingerfärdighet, försök att köpa din enhet från en lokal butik så att du kan röra reglage och knappar och se till att de är lätt för dig att använda. Några tiotals enheter har mycket enkla inställningar, medan andra kommer med många extra funktioner såsom flera timer inställningar som kanske inte är nödvändiga för de flesta patienter. Leta efter en TENS-apparat som har förmågan att justera bredden kontrollen, vilket är hur länge maskinen ska vara påslagen innan den stängs av. Bredd kontroll är vad gör att du kan bestämma halten av smärtlindring du får.

Garantier

Trots flera tiotals enheter är prisvärda, de är fortfarande ett stort elektroniskt inköp. Utvärdera några garantier som följer med de olika enheterna du funderar på att se till att du får mest för pengarna. Maskiner som inte kommer med garantier på enheterna själva eller de komponenter som kan hamna kostar mer i slutändan om reparationer eller reservdelar som är nödvändiga. Garantier på kablarna är särskilt viktiga, eftersom kostnaden för nya kan vara så mycket som en helt ny enhet. Tala med din läkare eller terapeut om företag och varumärken som de känner till och litar när du väljer din enhet.

Försök

Många företag ger patienterna möjlighet att pröva sina TENS-enheter i sina hem under en begränsad period för att se till att enheten kommer att arbeta för dem. Eftersom olika TENS enheter har en sådan varierande funktioner, nivåer intensitet och elektroden inställningar, det bästa sättet för dig att avgöra om en enhet kommer att fungera för dig är att prova det. Om du inte kan hitta ett företag som ger dig en gratis testversion, se till att du förstår dess politik för återvändande. Åtminstone försöker TENS behandling från en maskin i läkarens eller terapeutens kontor för att avgöra om elektrisk stimulering hjälper till att lindra din smärta alls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.