Vad betyder det om håret faller ur benen?

Kvinnor och män är både känsliga för förlust av hår på benen. Orsakerna till att gradvis eller plötsligt trillar kan vara relativt harmlösa eller det kan vara allvarliga. Det är viktigt att tala med en hudläkare, en hud och hår specialist eller en läkare för att eliminera möjliga sjukdomar och behandla sjukdomen i enlighet

Alopecia areata

Alopecia areata, eller AA, kännetecknas av fläckvis plötsligt håravfall på kroppen eller i hårbotten. Inte vara en allvarligt tillstånd, forskare anser att det är en autoimmun sjukdom där kroppens immunförsvar angriper hårsäckarna tänkande vävnaderna är sjuka. Vid den lindrigaste formen, växer håret tillbaka efter ett par månader, och i sin allvarligaste, hela kroppen håravfall inträffar (alopecia universalis)

dåligt blodflöde

Hår har två huvudsakliga delar: en hårstrået utanför hårbotten, och en follikel som ansvarar för hår tillväxt, under hårbotten. Blodflödet till hårsäckarna hjälper håret att växa. Gravt nedsatt blodcirkulation kan påverka tillväxt eller orsaka skallighet någonstans på kroppen.

Hormonell obalans

Hårsäckar också behöver östrogen och en brist eller utarmning av hormonet hos kvinnor kan orsaka kroppshår att bli glesa och faller ut. Detta är ett vanligt symptom hos kvinnor i klimakteriet. Sköldkörtelrubbningar kan också leda till håravfall hos vissa kvinnor. Är

Diabetes

Håravfall nära kopplad till diabetes och det anses vara en av de första symptomen på sjukdomen. Den bristande omsättningen, förhöjda stressnivåer, och hormonella rubbningar som kommer med diabetes är alla vanliga orsaker till håravfall och tunnhårighet.

Läkemedel /läkemedelsbiverkningar

Vissa läkemedel, mediciner, ämnen eller toxiner inklusive Vicodin, Hydrocodone och oxikodon kan leda till fläckvis håravfall på kroppen som en bieffekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.