återhämtningstiden från hjärnhinneinflammation

Meningit är orsakade av bakterier eller virus som infekterar vävnader eller vätska som omger hjärnan och ryggmärgen. Viral meningoencefalit är ganska vanligt, och i de flesta fall inte orsaka allvarlig sjukdom. Bakteriell meningit är inte lika vanligt, men är mycket allvarligt. Behandlingen måste sökas omedelbart för att förhindra hjärnskador och död

Behandling

Den behandling beror på orsaken. Bakteriell meningit behandlas på sjukhuset för att förhindra problem som hörselnedsättning, kramper och hjärnskador. Viral meningoencefalit behandlas hemma med de flesta människor blir bättre i ungefär två veckor.

Recovery

Recovery, som behandling, beroende på vilken typ av hjärnhinneinflammation. Personer med lindriga fall av Viral meningoencefalit kan vanligen återskapas hemma inom två veckor. Även om vissa människor kan känna sig trött och yr under några månader. Bakteriell meningit symtom varar vanligen i två till tre veckor, och personen är på sjukhuset. Återhämtning är beroende av svårighetsgraden av komplikationer.

Symtom

Symtom stel nacke, feber, huvudvärk, kramper och kräkningar. Bebisar kan vara cranky, har utslag och vägrar att hållas. Små barn kan verka som att de har influensa, medan äldre vuxna kan ha huvudvärk och feber.

Förebyggande Förebyggande hjärnhinneinflammation kan ske genom att vaccinera mot flera av de organismer som orsakar sjukdomen. Inkluderat är vattkoppor, MMR (mässling, påssjuka och röda hund) och Hib (Haemophilus influenzae typ b) vaccin.

Viktigt att tänka på

Det är viktigt att se en läkare omedelbart om upplever symtom på meningit. Endast en läkare kan avgöra om det är virus eller bakterier hjärnhinneinflammation. Diagnosen ställs med en lumbalpunktion, där vätska tas bort från ryggraden och testas för sjukdom som orsakar organismer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.