effekten av socker finns på bakterietillväxt

Socker är så effektivt på att hämma bakterietillväxt det rutinmässigt används som ett naturligt konserveringsmedel i livsmedel och sår åtgärda. Men Sugars antimikrobiella effekter är begränsad till dess användning som tillsats eller utvärtes bruk. En kost som är rik på socker kan göra kroppen mer infektionskänsliga och främja bakterietillväxt

sårbehandling

När den appliceras på sår, socker (och sockerrika ämne honung) minskar svullnad, förhindrar fjällning och stöder tillväxten av ny vävnad. Socker är känt för sin förmåga att påskynda läkning och minimera ärrbildning, är det en hävdvunnen sår avhjälpa som användes långt innan bakterier var kända för att vara orsaken till infektionen.

Konserveringsmedel i livsmedel

Förutom att tillföra sötma till mat, är socker regelbundet används som konserveringsmedel för att fördröja förruttnelse. Eftersom socker absorberar vatten, hindrar det bakterietillväxt på grund av uttorkning.

Immunsystemet

Vita blodkroppar lita på C-vitamin att förtära bakterier och virus. Men eftersom socker och C-vitamin har liknande kemiska strukturer kan intas socker konkurrera med C-vitamin och hindra den från att tränga in i cellerna.

Oral hälsa

Oral bakterier omvandlar socker till olika syror som försämrar emalj, vilket underlättar karies. Eftersom orala bakterier bosätta sig i en fuktig miljö, Sugars uttorkning effekter är avstängda och bakterien metabolisera ämnet istället.

Bottom Line

Sugars framgång som ett sår åtgärda och konserveringsmedel i livsmedel ligger främst i dess förmåga att beröva bakterier av vatten som är nödvändigt för tillväxt. Men överdriven konsumtion av socker kan kompromissa immunförsvar och främja bakterietillväxt i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.