hur man definiera flera hjärtsvikt

Hjärtsvikt är ett tillstånd då hjärtat inte kan pumpa tillräckligt med blod för att hålla dig frisk. Detta kan inträffa när hjärtat är för svag för att pumpa tillräckligt starkt, eller det kan hända när hjärtat är helt enkelt inte kunna fylla upp med blod mellan pumparna. Ibland båda dessa hända på en gång. "Flera hjärtsvikt" är inte en riktig medicinsk term, men den kan användas informellt av icke-medicinsk personal för att beskriva olika situationer
1.
"Multiple hjärtsvikt" kan definieras i termer av hur många gånger någon kommer till sjukhuset. Ungefär en tredjedel av personer som får tillträde till sjukhus för hjärtsvikt är nytt införas inom tre månader, och hälften av dessa återinläggningar kan undvikas, enligt American College of Cardiology's Washington kapitel. Anledningar någon kan åka till sjukhuset flera gånger omfatta underlåtenhet att vidta läkemedel som förskrivits, underlåtenhet att ändra kosten som föreskrivs (särskilt skära natrium intag) och underlåtenhet att sluta röka.
2.
Hjärtsvikt kan vara antingen höger-sidig, vänstersidig eller kombinerat. Höger sida hjärtsvikt innebär att hjärtat inte kan få blod till lungorna att ta upp syre, och på vänster sida hjärtsvikt innebär att hjärtat inte kan pumpa blodet till resten av kroppen. De flesta människor lider av kombinerad misslyckande, och detta kan kallas "multiple hjärtsvikt" eftersom det omfattar flera sidor av hjärtat. Det finns olika symtom som följer med varje typ av fel, till exempel höger sida hjärtsvikt oftast orsakar svullnad i nedre halvan av kroppen (ben, vrister, mage, etc. ), Enligt National Heart, Lung and Blood institutet.
3.
Med multipla hjärtsvikt "också kan användas i situationer där det finns mer än en anledning till hjärtats svaghet. Några problem kända för att orsaka hjärtsvikt är: hjärtsjukdom, drogmissbruk, infektioner i hjärtmuskeln, hjärtinfarkt, kranskärlssjukdom, lungemboli, ärftlighet och en kost som innehåller för mycket natrium, enligt Stanford Hospital och Clinics <. br>
4.
flera olika gener är kopplade till hjärtfunktionen. Om en person har ärvt den rätta kombinationen av DNA, de kan ha flera olika gener som bidrar till deras hjärtsvikt på en gång. Detta kan missuppfattas som "flera hjärtsvikt. "
5.
Vara klar med medicinska termer är viktig när man definierar hjärtsvikt. Hjärtsvikt kan vara förknippade med ett eller flera villkor som klassificeras som "flera". Exempelvis påverkar en typ av cancer som kallas multipelt myelom blod och benmärg i kroppen, och det orsakar amyloider (hård proteinbeläggningar) på hjärtmuskeln som hindrar hjärtat från att pumpa på rätt sätt. Detta gör inte hjärtsvikt sig en "multipel hjärtsvikt. " Likaså uttrycket "multipel organsvikt" är inte "flera hjärtsvikt. " Multipel organsvikt är en situation då fler än ett organ i kroppen anses skadad. Medan hjärtsvikt kan vara ett symtom på detta är begreppet egentligen för att beskriva flera organ har problem på samma gång.

Tips och varningar


 • Tala med din läkare om hjärtsvikt. Han eller hon kommer att kunna klara upp alla missförstånd och besvara eventuella frågor du har om dina speciella förutsättningar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.