hur man kan bota nasala svamp

Att ha en täppt näsa är obehagligt oavsett hur situationen, och att få en förkylning eller influensa kan orsaka andningssvårigheter för en vecka eller mer. Men om du har varit sjuk i en ovanligt lång tid, det finns en liten chans att du kanske lider av en svampinfektion. Normalt kommer slem hålla sinus hålrum fria från främmande element, men när dessa passager blockeras av någon anledning, bakterier och andra mikrober kan växa och börja att orsaka problem. Det tillstånd som kallas "sinuit" är en bred term som används för att beskriva alla tillstånd där näsan är blockerade.

Diagnos


1
förstår skillnaden mellan symptom på akut bihåleinflammation, orsakade av förkylningar och andra tillfälliga förhållanden och kronisk bihåleinflammation som de som orsakas av svamp. Om näsan är täppt i mer än åtta veckor, om du ofta har feber och en ihållande halsont, och om symtomen inte förbättras med över receptfria läkemedel, så kanske du har en svampinfektion.

2.
Se din läkare för att fastställa orsaken till din nasal problem. En av de första saker han eller hon kan göra är att ta röntgenbilder av din sinus hålrum. Detta för att utesluta problem som en avvek nässkiljeväggen (bruten näsa) eller ben sporrar som kan blockera din näshålan.
3.
Låt läkare om du har några allergier eller be honom att testa er för dem. Människor kan ibland ha en allergisk reaktion mot små partiklar i luften omkring dem, i vilket fall läkare förskriver allergi medicin och rekommenderar att du behåller ditt vardagsrum rena från damm och andra allergener som kan påverka din näsa i framtiden.
4.
Schemalägg ett hem inspektion för att kontrollera ditt hus för mögel. Det är möjligt att ditt hem innehåller en form angrepp som du inte kan se, och detta kan orsaka nästäppa samt allvarliga hälsoproblem.

Behandling


1.
När du har blivit formellt diagnostiserats med en nasal svamp, hjälper din läkare att avgöra det bästa kuren för dig. Försök inte att behandla en svampinfektion på egen hand med over-the-counter läkemedel. Inse att antibiotika inte fungerar på svamp.
2.
Vara bekant med dina specifika diagnoser, som svampinfektioner är extremt svåra att bli av med och kan fortsätta att återkomma under resten av ditt liv. Det finns tre grundläggande kategorier av svamp sinuit: allergisk, icke-invasiv och invasiv. Den primära behandlingen för alla nasal svampinfektioner är kirurgi.
3.
För allergiker och icke-invasiva svampinfektioner bihåleinflammation, innebär behandling genomgår ett mindre kirurgiskt ingrepp som kallas endoskopisk sinus kirurgi. Detta görs genom att sätta in en liten kikare in i näsborren, och det kräver inga snitt. Lokalbedövning används, och resultaten märks direkt. Du måste bedriva långsiktig uppföljande behandling efter operation.
4.
Efter operation behandla allergiska bihåleinflammation med kortikosteroider som läkaren har ordinerat. Vetenskapliga studier har visat att uppföljande behandling med orala kortikosteroider minskar ditt behov av upprepade kirurgiska ingrepp med så mycket som 80 procent.
5.
Invasiva nasal svamp är ett livshotande tillstånd. Behandlingen är akut operation och anti-svamp läkemedel. Invasiv svampinfektion är inte begränsad till sinus hålrum, och kommer att äta borta på vävnad, ben och även hjärnan om de lämnas obehandlade. Denna typ av infektion är dödlig i över 50 procent av fallen, och kräver snabb och aggressiv behandling. Lyckligtvis är det extremt ovanligt.

Tips och varningar


 • Som med många hälsoproblem, kan du undvika nasal svampinfektioner till stor del genom förebyggande åtgärder. Se till att hålla allergier under kontroll, har ditt hem inspekteras för eventuella hälsorisker, underhålla ett friskt immunsystem genom att äta mycket frukt och grönsaker, och se din läkare omedelbart om du misstänker att du kan vara sjuk.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.