hur man kan förbättra lymfdränage

Lymfdränage är en specialiserad del av cirkulationssystemet. Blodet i artärerna näring cellen. En del av blodplasma är kvar och denna vätska kallas lymfa. Lymfkärl tillbaka lymfan att venerna i halsen. Rörelsen i lymfkärlen orsakas av trycket från vätskan runt cellerna. Lymfkärlen stanna vid lymfkörtlarna där patogener och cancerceller är fångade och dödade. När strålning eller kirurgi påverkar lymfkörtlar, det finns blockering. Detta orsakar lymfödem. Med omsorgsfull vård kan de fartyg bilda nya vägar
1.
Hitta en kvalificerad lymfödem terapeut via din läkare eller samhällstjänst nätverk, och boka tid. Enligt Mayo Clinic, kommer terapeuten att lära dig att göra själv massage. Eftersom lärande tar tid och erfarenhet, be om det stöd du behöver. Gör en uppföljning mötet.
2.
Följ direktiven för själv-massage. När problem dyker upp, skriv ner dina specifika frågor och ringa din terapeut. Be om stöd från familj och vänner när du behöver det.
3.
Följ direktiv för att pressa ned svullna lem. Be en familjemedlem eller vän om hjälp om tillämpningen av kompressionsbandage är svårt. Ring lymfödem terapeut om du har problem eller frågor.
4.
Motionera regelbundet. Muskelrörelser stimulerar flödet och hjälper lymfkärlen hitta nya vägar. Använd en kompression bandage medan du tränar. En regelbunden rad övningar är till stor hjälp. Hitta ett gym nära dig och registrera dig för en klass som är lämplig för din träning. Överdriv inte.

Tips och varningar


 • Det finns inget botemedel mot lymfödem, men det kan vara kontrollerade och nya vägar för dränering kan utvecklas med omsorgsfull vård av den drabbade extremiteten.
 • Om du känner dig som det inte finns några framsteg, och problemet är så att du måste vara deprimerad, ring din läkare och be om en remiss för rådgivning eller för att gå med i en stödgrupp. Du är inte ensam.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.