hur man kan hjälpa håret att växa med rätt mat

Normalt när du tänker på att äta rätt, tror du inte på hur rätt mat faktiskt kan hjälpa ditt hår växa. På samma tanke, när man tänker på allt ditt hår, tror ni inte om hur du kan hjälpa ditt hår att växa med rätt mat. Tro det eller ej, det finns flera livsmedel som du kan lägga till din kost om du försöker att göra ditt hår växa. Detta kan vara till nytta för människor som kämpar med håravfall, växande hår tillbaka efter en sjukdom eller skada, eller helt enkelt de som vill att deras hår att växa snabbare.
1.
Om du försöker att få ditt hår att växa, men gör det naturligt istället för att ta mediciner eller extrem medicinska behandlingar, då det första du bör gör är att du äter tillräckligt med protein. Meats är oftast den bästa källan till protein och i kött, är lax förmodligen din bästa insats. Nötkött kommer i hög om du annars friska och inte har högt kolesterolvärde. Fördelarna med nötkött innehåller järn, zink, B-vitaminer och andra viktiga mineraler. Det finns gott om andra livsmedel som är bra källor till protein dock såsom ägg eller bönor.
2.
Får tillräckligt med omega-3 fettsyror kan vara ett stort uppsving för att hjälpa ditt hår växer naturligt. Lax toppar den här listan eftersom det är laddat med dem, tillsammans med B-12 och järn. Om du är vegetarian, kan du fortfarande få fördelarna med omega-3-fettsyror genom att lägga till ett par matskedar av marken linfrö till din dagliga kost.
3.
Samtidigt som de får vitaminer och mineraler för håret genom din kost är bäst, kan du också använda vitaminer och kosttillskott för att hjälpa till. Om du bara inte tycks kunna passa in tillräckligt genom den mat du äter, sedan lägga dessa till din dagliga rutin kan hjälpa dig att kompensera för skillnaden. Försök att inkludera vitamin A och vitamin C, eftersom de är mycket viktiga för hårväxt genom att hjälpa producera talg. Det finns även tillägg för Omega-3 fettsyror på marknaden. Överdriv inte ändå, så det finns något sådant som för mycket.

Tips och varningar


 • Ta inte för många vitamintillskott.
 • Ät mörkgröna grönsaker för naturliga källor av vitamin A och vitamin C.
 • En biotinbrist kan resultera i sprött hår. Ät bönor som en källa till biotin.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.