kaffe & Alzheimers sjukdom

Alzheimers sjukdom är en degenerativ hjärnsjukdom där sjukdomen förstör hjärncellerna och orsakar minnesförlust och störningar i tänkande och koncentration. För närvarande finns det inget botemedel mot Alzheimers. Kaffe kan dock bidra till att behandla minnesförlust, en stor symtom på Alzheimers

Betydelse

koffein i kaffe bidrar till att minska inflammation i hjärnan, vilket minskar nivåerna av ett protein hos patienter med Alzheimers. Proteinet uppbyggd är en viktig faktor för minnesförlust. Kaffe innehåller också antioxidanter som kan hjälpa avvärja Alzheimers. När proteinerna ansamlas i hjärnan hos Alzheimerpatienter, en giftig plakett former, orsakar skador nervcellen. Även orsaken till plackbildning är okänd, antioxidanter binda och förstöra fria radikaler för att bekämpa plack.

Storlek

Även studier har gjorts endast på möss, skulle motsvarande koffein som behövs för människa vara ca 5 medium koppar kaffe, eller 2 1 /2 Starbucks "grande kaffe storlek, per dag har en positiv effekt på minne och tänkande.

Effekter

Du kan se förbättringar i ditt minne och tänkande i så lite som två månader, men det har inte fastställts om resultaten är bestående.

Expert Insight

En studie visade att människor som drack kaffe i medelåldern (i åldrarna 35 till 40) hade lägre risk för Alzheimers sjukdom senare i livet än personer som drack lite eller inget kaffe vid dessa åldrar. Måttliga kaffedrickare (3 till 4 koppar per dag) visade en 64 procent mindre risk för Alzheimers jämfört med dem som dricka 1 till 2 koppar per dag.

Varning

Koffein är ett stimulerande som ökar hjärtfrekvensen, blodtryck, ångest, hjärtklappning och uttorkning. Personer med oregelbundna hjärtslag, högt blodtryck eller kvinnor som är gravida bör konsumera koffein i måttliga mängder eller inte alls. Rådfråga din hälsa rådgivare för att se om koffein är lämplig för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.