komplikationer av spinal ischiasnerven skada

Ryggsmärta kan orsakas av en ansträngd muskel. Det kan också vara en komplikation du upplever som en följd av spinal ischiasnerven skador. De flesta skador på ischiasnerven läker tiden och behandlingar finns tillgängliga att hjälpa dig

ischiasnerven

Din ischiasnerven börjar i nedre delen av ryggraden och går ner på baksidan av båda benen. Det är ansvariga för kontrollen av musklerna på baksidan av knät och underbenet.

skadeorsaker

Din ischiasnerven kan skadas av pressen på den genom ett diskbråck spinal skiva, normalt slitage orsakas av åldrande eller av en skada, som en bilolycka.

Komplikationer

Komplikationer av ischiasnerven skador finns smärta i nedre ryggen som strålar ner på baksidan av ditt ben, en känsla som en kramp i benet som dröjer sig kvar i flera veckor och muskelsvaghet i benen.

Behandling

Sjukgymnast att stärka musklerna runt ryggraden där nervskada inträffade kan hjälpa. Anti-inflammatoriska läkemedel kan tas oralt eller injiceras i ryggen nära ischiasnerven.

Överväganden

Nervsmärta kan sitta och vara en utmaning att behandla. Om din smärta inte blekna, kanske du behöver träffa en neurolog eller smärta specialist för att bäst hantera komplikationer av ischiasnerven skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.