läkemedel för att behandla både ADHD & Marfans syndrom

Marfans syndrom, en genetisk sjukdom, kan orsaka livshotande hjärta komplikationer om det inte kontrolleras ordentligt med läkemedel. Personer med Marfans syndrom kan också ha ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) och ADHD medicinering kan vara farliga för Marfans drabbade om försiktighetsåtgärder inte vidtas

Betydelse

Marfans syndrom är en bindväv som förekommer i en av varje 5. 000 personer, enligt National Health Institute. Enligt Marfans organisationen sker ADHD hos barn med Marfans syndrom slumpmässigt precis som den gör i den allmänna befolkningen.

Effekter

Marfans syndrom kan orsaka livshotande hjärtproblem. Marfans syndrom kännetecknas av en lång, smal kroppsbyggnad och långa ben och fingrar.

Marfans syndrom Mediciner

Personer med Marfans syndrom ta betablockerare eller andra blodtryck-sänkande läkemedel för att minska hjärtkomplikationer.

ADHD Mediciner

Den primära typen av ADHD medicinering, stimulantia i allmänhet inte rekommenderas för patienter med Marfans syndrom. Har emellertid hävdat Marfans organisation som Ritalin kan användas på ett säkert sätt om patienten också tar betablockerare som en försiktighetsåtgärd. Ofta förekommande medicinsk uppföljning är nödvändig för säkerheten.

Varning

Din läkare bör göras medvetna om du eller en nära anhörig har Marfans syndrom före förskrivning ADHD mediciner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.