övningar för att hjälpa med käken problem

Som smärta i någon annan del av kroppen, kan käksmärta kräver fysisk terapi för att reparera skadan. Även om du inte hör så mycket om sjukdomar i käken, miljontals människor lider av smärta i samband med sådana störningar. DocShop rapporterar att TMJ (käkleden) sjukdom är en av de vanligaste orsakerna till käken, och mest sjukgymnastik övningar för käken syftar till att behandla detta tillstånd

käksmärta villkor

För miljontals människor, är bokstäverna TMJ associerad med kronisk smärta på grund av ett tillstånd som kallas TMJ syndrom. DocShop antyder att de flesta sjukgymnastik övningar för käksmärta är riktade mot behandling av smärta orsakad av käkleden, som är det gemensamma som fäster i käken till din skalle. Detta är det gemensamma som också håller i käken linje och lös. TMJ-syndrom orsakar smärta för dem vars käftar är antingen dåligt anpassade eller stressad. Syndromet inte bara orsakar smärta i käken, men det kan också orsaka kronisk värk i öronen, huvudvärk, smärta i ansiktet, och även smärta i nacke och axlar i svåra fall.

Lyckligtvis för de som lider av detta gemensamma syndrom, det finns många behandlingsalternativ som finns. Den viktigaste frågan är att lindra akut smärta, så din behandlande läkare kan ansöka munnen vakter eller dentalt spjälor att justera käken eller lindra belastningen på leden. En annan vanlig behandling för TMJ är käken övningar när den först smärta har lindrats. Dessa övningar hjälper omforma käken permanent för att avlägsna det dentala skenor.

Assisted Öppna

Assisterad öppning är en av de rekommenderade käken övningar för TMJ. Assisterad öppning är en övning som kräver att du placera två fingrar på baken framtänderna. När två fingrar är på plats, dra försiktigt munnen öppen så bred som du kan. Stäng munnen och sedan upprepa övningen 10 gånger. Motstånd öppning är en närstående övning som är bra för TMJ drabbade. För att utföra motstånd öppning motion, placera din hand handflatan uppåt under hakan och kopp hakan. Börja med att öppna munnen långsamt, vilket ger en lite motstånd från handen under hakan som du gör det.

Mid-line Motion

Mid-line motion är en annan bra övning för dem med käken smärta. Medan du tittar i en spegel, knyter ihop tänderna och titta på den position din centrala framtänderna. Se till att de är i centrum. Sakta öppnar din mun, försöker att hålla dessa tänder i linje med centrum i munnen medan du gör det. Utför 10 repetitioner av denna övning.

Öppnande och stretching

Öppna och stretching käken är en övning för att lindra smärta käken. Detta kan göras genom att öppna munnen långsamt till den bredaste punkten du känner dig bekväm med. Stäng munnen och upprepa öppna och stretching motion 10 gånger.

Sidled Motion

sidled motion kräver att du gör en knuten bita och öppna käken att ungefär en halv tum. Från denna öppet läge, utan att öppna käken någon bredare, försök att flytta underkäken åt höger så långt som möjligt tills det blir för obehagligt. Återgå din käke linje till mitten och upprepa processen ytterligare nio gånger för totalt 10 repetitioner. När du är klar övningar på höger sida, gör samma procedur till vänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.