prognos av myokloniska anfall

Myokloniska anfall kan inträffa som ett symptom på juvenil myclonic epilepsi, progressiva myclonic epilepsi eller Lennox-Gastaut syndrom. Myokloniska anfall i samband med juvenil myclonic epilepsi är vanligtvis milda och lätt kontrolleras med mediciner. Myclonic anfall förknippat med Lennox-Gastaut-syndrom är svåra att kontrollera med mediciner, och de som är associerade med progressiv myoklonisk epilepsi förvärras med tiden

Funktioner

myoklonisk kramper, en typ av generaliserad beslag, innebär den plötsliga muskelsammandragningar. Dessa anfall är mycket kortfattade och vanligen påverkar både sidor av kroppen. Myclonic anfall påverkar vanligtvis axlar, armar och nacke.

Tidsplan

Myokloniska anfall normalt börjar i tonåren och fortsätter genom hela livet. Myclonic anfall inträffar oftast inte lång tid efter uppvaknandet på morgonen.

Överväganden

Prognosen för de drabbade med myokloniska anfall beror på den underliggande sjukdomen som orsakar anfall. Epileptiska störningar, som juvenil myoklonisk epilepsi, är oftast väl kontrollerad med läkemedel, men andra villkor, såsom Gastaut syndrom och progressiv myoklonisk epilepsi, vara svårt att behandla.

Diagnos

myoklonisk anfall bör tas upp med läkare, helst en neurolog. Ett EEG kan bekräfta förekomsten och typen av anfall.

Förebyggande /Lösning

Anti-epileptiska läkemedel kan förhindra myokloniska anfall i de flesta fall. Sådana läkemedel inkluderar Cerebyx, Depakote, Dilantin och Tegretol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.