sårade hemorrojder bota

Genom 50 års ålder har hälften av den vuxna befolkningen i USA behandlas hemorrojder, enligt Mayo Clinic. Och även om smärta och klåda är problem nog, ibland hemorrojder sönder eller riv och kräver omedelbara åtgärder
Det finns flera behandlingsalternativ från snabba lösningar till mer involverade kirurgiska fixar

omedelbara åtgärder

När en öppen spricka uppstår kauterisation är det snabbaste sättet att stoppa blödningen, minska risken för infektion och börjar läkningsprocessen. Detta kan göras på en läkarmottagning mycket snabbt.
Läkaren kan använda silvernitrat, en elektrokirurgiska verktyg eller en laser på spricka webbplatsen. Förutom stängning upp såret, dyker upp igen kauterisation den spricka, ofta främja utvecklingen av ny vävnad.

Medicinska metoder

När en hemorrhoid är sårad, uppmanar ökad smärta och infektion och blir svårare att läka. Ett av de bästa sätten att ta itu med såret är att bli av med hemorrhoid.
Läkare har många sätt att uppnå detta. En av de mest effektiva och minst invasiva metoder är genom gummiband ligering. En läkare gäller en eller två små gummiband runt basen av hemorrhoid. Detta skär av blodtillförseln till hemorrhoid, som så småningom torkar och faller av, ofta i två veckor. Vissa mindre blödning kan uppstå två till fyra dagar efter det att tillämpningen av gummiband. Men det är oftast inte allvarlig.
En läkare kan föredra scleroterapi, vilket innebär injektion av hemorrojder med en kemikalie som krymper den. Ett annat val är koagulation, som använder en laser för att härda blodet inuti hemorrhoid. Det skrumpnar sedan och faller av.
Gummiband behandling har den lägsta av hemorrhoid återfall.

Kirurgiska metoder

När en stor hemorrojder är sårad, ibland det enda som kan göras är att ta bort hela hemorrhoid kirurgiskt. Även om det är sällan en lösning att föredra, det är en av de mest vissa botemedel. Detta innebär vanligtvis allmän anestesi hos en poliklinisk operation eller sjukhus.
Eftersom detta är den mest ingrepp, den har också den högsta risken för komplikationer. Det kan störa ringmuskeln och blåskontroll. Normalt är tillfälliga, men i de fall där operationen äger ett felaktigt sikt kan effekterna vara långvarig eller permanent.
I ärenden där en enkel spricka, kan en läkare kunna göra en lateral partiell intern sfinkterotomi. Detta innebär att skära i en liten del av den anala muskeln, vilket minskar smärta och spasmer som stör läkning av spricka.
Om du lider en sårad hemorrhoid, konsultera en läkare som får guida dig igenom de alternativ som vettigt för just ditt fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.