spannmål och buksmärta

Dietister och läkare rekommenderar fiberrik kost för att upprätthålla god hälsa. Spannmålsprodukter är ett etablerat sätt att öka fullkorn innehållet i din kost. Ibland äter flingor är i samband med magsmärtor, som kan tyda på en mild eller potentiellt allvarliga problem

Brist på vatten

Torrfoder, som spannmålsprodukter, kräver kroppen att vara adekvat hydrerade att smälta dem ordentligt. Om vattnet i tarmen inte är tillräckligt, kroppen kan inte riktigt hantera livsmedel. Detta kan orsaka förstoppning och buksmärtor. Om du upplever magsmärtor från att äta spannmål, se till att du tar i tillräckligt med vätska för stödet matsmältningen.

Gas

Gas kan vara ett vanlig orsak när en person upplever magsmärtor efter att ha ätit flingor. När livsmedel som innehåller mycket lösliga fibrer bryts ner, är gas produceras som en biprodukt av matsmältningen. Om det finns en uppbyggd av gas i tarmarna, kan den orsaka obehag och smärta. Pepparmynta, kamomill eller fänkål te kan hjälpa till att lindra dessa symptom.

Allergier

Vissa personer utvecklar buksmärtor när man äter flingor på grund av en matintolerans eller allergi. Om du misstänker att en vete-eller glutenintolerans kan orsaka buksmärtor, prova att äta glutenfria produkter tillverkade av spannmål såsom ris, bovete, majs och hirs.

Övriga ingredienser

Andra ingredienser eller tillsatser som kan orsaka buksmärta när du äter flingor. Prova att byta typer eller märken för att avgöra om en viss tillsats eller ingrediens kan orsaka obehag.

matsmältning

Matsmältningsproblem kan orsaka buksmärtor. Sådana störningar inkluderar inflammatorisk tarmsjukdom och IBS. Kontrollera med din läkare om du tror att du har en mag sjukdom. Han kan föreslå livsmedel för att undvika och rekommendera behandlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.