utmärkande tecken på kardiogen chock

Kardiogen chock betyder ditt hjärta inte kan möta kroppens behov av blod. Det är vanligast efter en allvarlig hjärtinfarkt, och dess symtom beror på en brist på blod till vitala organ

Betydelse

Veta tecken på kardiogen chock kan rädda ett liv. Enligt Mayo Clinic, kan villkoret döda om den inte behandlas omedelbart.

Primär Tecken

Hjärtat lopp under kardiogen chock. Enligt Mayo Clinic, gör att villkoret snabb andning, andfåddhet, hjärtklappning och svag puls.

Sekundär Tecken

Kardiogen chock drabbar mer än hjärtat och cirkulationssystemet. Enligt Mayo Clinic, det orsakar förvirring, medvetslöshet, svettning, blek hy, kalla händer och fötter och begränsad urinering.

Överväganden

Vissa personer löper större risk för kardiogen chock. Enligt Mayo Clinic, de omfattar de 65 och äldre, människor som har haft hjärtsvikt eller hjärtinfarkt, och personer med blockeringar i de stora sträckorna.

Förebyggande /Lösning

En hjärt-hälsosam livsstil minskar risken av kardiogen chock. Enligt Mayo Clinic, omfattar detta friska blodtryck och kolesterol, en hälsosam vikt, regelbunden motion och att inte röka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.