varför anti-depressiva orsaka en förlust av aptit?

Antidepressiva läkemedel ordineras för behandling av depressiva störningar och psykiska tillstånd. Beroende på vilken typ av depression kan antidepressiva orsaka viktminskning genom att öka energinivåerna och undertrycka aptit

Betydelse

Enligt CBSNews. com, nästan 190 miljoner recept för antidepressiva medel skrivs varje år, vilket gör dem enda mest förskrivna klass av läkemedel i U. S.

Typer

SSRI är de vanligaste antidepressiva medel, följt av atypiska antidepressiva och tricykliska antidepressiva läkemedel. MAO-hämmare också kan vara effektiva men anses i allmänhet vara en sista utväg på grund av livshotande interaktioner de orsakar med vanliga livsmedel och mediciner.

Atypisk depression

Trots namnet är atypisk depression den vanligaste depression, som påverkar cirka 40 procent av patienterna, enligt DepressionPerception. com. Symtomen omfattar överätande, försova och brist på energi, vilket ofta leder till viktökning.

Signalsubstanser och aptit

serotonin och andra signalsubstanser spelar en viktig roll i regleringen av humör, aptit och andra stater för att vara. Hos personer med atypisk depression, låg serotoninnivåerna leda till höjda livsmedelspriser cravings och behov av sömn. När de fungerar kan antidepressiva medel bidra till att vända dessa symtom genom att normalisera serotoninnivåerna i hjärnan.

Gastrointestinala biverkningar

Antidepressiva medel kan också orsaka viktminskning genom att framkalla illamående och kräkningar, som kan orsaka aptitlöshet. Andra gastrointestinala biverkningar, som diarré, kan bidra väsentligt till viktminskning också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.