ADHD behandling med Aspergers

Aspergers syndrom och ADHD har många liknande symptom och kan även tjäna som differentialdiagnoser för varandra. Ofta de två besvär samexisterar inom samma barn, poserar behandling utmaningar

Identification

Enligt Dr Daniel Rosenn, instruerar DSM IV läkare för att undvika att barn en ADHD diagnos tillsammans med eventuella autism. Men också mer än hälften av alla personer med Aspergers syndrom har ADHD symptom.

Stimulantia

Den sedvanliga behandling av ADHD är stimulerande medicinering. Men, förklarar Dr Rosenn att dessa läkemedel ofta inte stämmer väl överens med ett barn med Aspergers sydrome. Ofta är dessa barn upplever negativa bieffekter som tics och en märkbar ökning av repetitiva beteenden.

Amfetamin

Läkare kan också ordinera amfetamin för behandling av ADHD hos dem med Aspergers syndrom. Vanliga amfetaminer omfattar Adderal och Dexedrine.

Antidepressiva och ångestdämpande mediciner

Barn som tar stimulantia kan också skrivas ut ångestdämpande mediciner för att motverka negativa effekter av stimulantia och att även minska andra symptom på ångest. Wellbutrin ofta förskrivits till personer med Aspergers syndrom och ADHD.

Överväganden

Mediciner kan behöva ändras, kombinerade eller doser justeras för att hitta den bästa behandlingen för varje individ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.