Hur kan jag bli av med ärr från elektrolys?

Du kan ha valt elektrolys för att ta bort oönskat hår från ansiktet eller något område på kroppen, men du inte pruta på små gropiga ärr som kan vara mer störande än hår var. Ärrbildning är en sällsynt biverkan av elektrolys, vanligen orsakade av felaktig nålen sticks som bär den elektriska strömmen i hårsäcken. De dåliga nyheterna är att ingen ärr aldrig kan avlägsnas helt, den goda nyheten är att det finns metoder för att minimera uppkomsten av ärr

Fråga en hudläkare

När ärr resultat från elektrolys, börjar de med djup sårskorpor, och det tar månader för ärr ska visas. När detta händer, konsultera en hudläkare. Han kommer att kunna beskriva dina alternativ och hjälpa dig att avgöra vad som är rätt för dig.

Alpha-Hydroxy Syror

Alfa-hydroxy syror i receptbelagda styrka (en koncentration på 50 till 70 procent, till skillnad från konsumenten styrka 10 procent) kan hjälpa till att radera fina linjer och ärr yta, vilket gör att huden ser mjukare med en till tre ansökningar.

kemisk peeling

Din läkare kan istället rekommendera en kemisk peeling för att ta bort det översta lagret av huden för att jämna deprimerad ärr och ge huden en jämnare färg. Olika kemikalier kan användas för olika resultat. Lätt peeling kräver ingen läkningstiden medan djupare peeling kan kräva upp till två veckor att läka.

Laser Resurfacing

Om ditt ärr är allvarlig, kan din hudläkare rekommendera laser hud renovering. Detta innebär att man använder hög energi ljus för att ta bort eller bygga skadad hud. Du kanske kan återgå i arbete eller regelbunden verksamhet inom några dagar, men huden kan stanna rosa för veckor eller månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.