Så för att lindra hemorrojder

Många människor lider av hemorrojder någon gång i sitt liv, men vad är de, vart tar de kommer ifrån, och framför allt hur kan vi hitta lättnad?

Hemorrojder är svullna blodkärl. De uppträder antingen inne i ändtarmen (internt) eller utanför runt anus (extern). De flesta hemorrojder orsakas av ansträngande och samtidigt göra en skål rörelse. Vissa personer, såsom gravida kvinnor, äldre människor, personer som lider av kronisk förstoppning eller diarré, och de som ägnar sig åt anala samlag är mer benägna att uppleva hemorrojder.
1
Det är viktigt att se din läkare innan du behandlar dina hemorrojder. . . Det finns en chans att du kan ha en annan, mer allvarliga tillstånd. Vänligen regel de här först!
2.
Om dina hemorrojder är inre kan du hoppa över detta steg. För yttre hemorrojder rekommenderas det att ta flera varma bad om dagen i ca tio minuter. Se till att inte använda någon tvål eller skumbad, eftersom detta kommer ytterligare irritera området.
3.
En hemorrhoid grädde eller stolpiller kan även användas under en begränsad tid för snabb lindring.
4.
Efter att ha funnit snabb lindring det är bäst att göra livsstilsförändringar som eliminerade hemorrojder och stoppa en upprepning. Få tillräckligt med fibrer och vätska i din kost kommer att hjälpa till att hålla avföringen mjuk och hemorrojder i schack. Dricka sex till åtta koppar alkoholfri vätska per dag rekommenderas. För att öka mängden fiber i kosten försöka lägga mer frukt, grönsaker och fullkornsprodukter.
5.
Pall sköljmedel fungerar bra för snabb och tillfällig lättnad, men bör inte tas lång sikt, sa om inte detta av din läkare. Ett bättre val för långsiktig användning är fiber tillägg, såsom Metamucil eller Citrucel.

Tips och varningar


 • Tala alltid med din läkare innan behandlingen påbörjas.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.