är alla skivepitelcancer papillom orsakas av HPV?

squamous Papillom Förklarat

squamous papillom är små, godartade utväxter som har sitt ursprung i skivepitelcancer celler, som finns på det yttersta lagret av huden kända ( som epidermis). Skivepitelceller kan också hittas i din andningsorganen och matsmältningssystemet, och ögonen, liksom i slemhinnan i ihåliga organ i kroppen, exempelvis magen eller livmoderhalsen.

papillom utveckla på huden, och är vanligtvis kallas vårtor. När de utvecklar på könsorganen, de kallas genitala vårtor. Hos personer åldrarna 30 till 50, kan papillom förekommer regelbundet på tunga, läppar och kind foder. Papillom visas som en mjuk massa på huden, som ett träd lager med blomkål huvud. Papillom kan även visas rosa och röd färg. Squamous papillom kan överföras till andra genom direkt kontakt med den smittade.

Orsaker

Alla skivepitelcancer papillom orsakas av HPV (humant papillomvirus). HPV är en medlem av papovavirus familjen. Det finns 6 olika subtyper av HPV som orsakar skivepitelcancer papillom. HPV-sub-typ du har kommer att bestämma svårighetsgraden av papillomvirus.

Om du har sub-typ HPV 6 och 11, då papillom är godartade, bara din grundläggande hud vårta, genitala vårtor, och vad som kallas en konjunktival papillom, dvs en papillom i det yttersta lagret av ögat. Två subtyper som kallas HPV 6a och 45 är också vanliga i samband med konjunktival papillom. HPV 16 och 18 är mer allvarliga, och är de tidiga varningssignaler om livmoderhalscancer.

Behandling

squamous papillom är smärtfri och brukar inte kräva behandling. De byter inte i storlek och spridning till andra delar av kroppen eller förvandlas till cancertumörer. Av estetiska skäl, en del människor väljer att ha en hudläkare ta bort dessa skador. Detta görs genom att kirurgiskt ta bort papillomvirus vid basen. I de flesta fall opereras bort papillom inte växer tillbaka.

papillom finns i näshålan eller svalget är liknande, förutom oftast mer än en papillom är närvarande. De fortsätter också att sprida sig, och ofta växer ut igen efter borttagning. Om den lämnas obehandlad, kan de förhindra så småningom kommer du från att andas.

squamous papillom finns i livmoderhalsen och som är cancerogena, är inte lika lätt att behandla. Om du är en kvinna som har avslutat barnafödande, är en hysterektomi (fullständigt avlägsnande av livmodern) förmodligen vad din läkare kommer att råda. Om du inte har avslutat barnafödande, andra alternativ innefattar livmoderhalscancer, cellförändringar conization (kirurgiskt avlägsnande av endast det smittade området), eller borttagning av lesionen med laserbehandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.