Vad är svår melasma?

Melasma är en hudåkomma som typiskt uppträder hos kvinnor (endast 10 procent av fallen inträffar hos män), enligt American Academy of Dermatology. Dess svårighetsgrad avgörs av dess utseende

Funktioner

melasma kännetecknas av mörkbrun eller grå fläckar på solexponerade hudområden, oftast i ansiktet. Patienter med svår melasma har stora, platta fläckar av missfärgning som sträcker sig över pannan, kinderna, näsa, överläpp, hals och underarmar.

Betydelse

melasma är bara en kosmetisk fråga. Pigmentet abnormitet kan mörkna och sprida men kommer att blekna på egen hand i tid. I svåra fall är blekning alltför gradvis att inte söka vård.

Riskfaktorer

Då patienter oavsett ras eller kön kan utveckla melasma, är det vanligast i mörkhyade människor och människor som får höga nivåer av solexponering, vilket kan utlösa och förvärra tillståndet, enligt ledsagardokumentet.

Orsaker

melasma starkt förknippad med graviditet och ofta kallas "masken av graviditeten. "Det är också förknippat med hormonella läkemedel och p-piller. Dess exakta medicinska orsaken är okänd, enligt ledsagardokumentet, men en familjehistoria av villkor ökar sannolikheten för händelsen.

Behandlingar

Behandlingar att påskynda blekning av missfärgad hud inkluderar kemisk peeling, läkemedel krämer innehållande glykolsyra och hydrokinon och microdermabrasion. Laserbehandling används vid svår melasma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.