Vad är tyst anfall?

Kramper uppstår när elektriska signaler i hjärnan fel ögonblick. En typ av beslag är känd som en petit mal anfall. Petit mal-anfall ibland kallas tyst anfall eller kramper frånvaro eftersom de ofta är svåra att detektera på grund av deras subtila symtom. I grand mal-anfall karakteriseras av våldsamma kramper som är ganska anmärkningsvärt

Tidsplan

Silent anfall oftast bara sista några sekunder. Drabbade individer är inte medvetna om att ett beslag är nära förestående och inte har några kvardröjande effekter när beslag är över.

Symtom

Personer som har tysta kramper förlora medvetandet i någon mån. De kan tyckas som om de drömde. De som har en tyst anfall normalt börjar interagera normalt igen inom ett par sekunder och inte inser att något har hänt med dem.

Missuppfattningar Enligt Epilepsi Foundation, är tyst anfall ofta förväxlas med komplexa partiella anfall, vilket försvårar behandlingen. Komplexa partiella anfall är dock annorlunda i det att en aura föregår dem och de är längre eller kortare tid.

Effekter

Tyst anfall är oftast inte farliga. Men de kan resultera i inlärningssvårigheter, eftersom den drabbade individen missar viktig information under varje anfall.

Behandling

Tyst anfall behandlas med antiepileptiska mediciner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.