generisk medicin för restless leg syndrome

Restless legs syndrom (RLS) är ett tillstånd som drabbade upplever ovanlig känsla i benen, som bara kan lindras av rörelser. Läkemedel för RLS har blivit allmänt tillgängligt i generisk form

dopaminagonister

Det mest förskrivna läkemedel för RLS är i en kategori som kallas dopaminagonister. Dessa läkemedel efterlikna effekten av signalsubstansen dopamin. De var ursprungligen utvecklades för Parkinsons sjukdom, men har sedan dess godkänts för RLS. Dessa läkemedel inkluderar ropinerole (varumärke Requip) och pramipexol (varumärke Mirapex). Båda finns som generika.

Karbidopa-Levidopa

Denna kombination av två Parkinsonmedicin ursprungligen marknadsförs under varumärket Sinemet, men är nu tillgängligt i generisk form. Det skiljer sig från dopaminagonister i Levidopa är faktiskt omvandlas till dopamin, snarare än att imitera dess effekter. Det är inte det första valet medicin för sjukdomen eftersom de flesta användare kommer att utveckla "augmentation", som orsakar symtom ska visas tidigare på dagen än vanligt, och ibland att bli mer allvarliga. Ändå är det effektiva för vissa RLS-patienter.

Bensodiazepiner

Samtidigt som bensodiazepiner som klonazepam (märket versionen är Klonopin) inte till fullo ta itu med symptomen av RLS, är de ofta föreskrivs för deras förmåga att ge drabbade med vilsam sömn.

Opioider

Opioider få avkoppling och har smärtstillande effekter. Läkemedel i denna klass omfattar oxikodon och propoxifen.

Antiepileptika

För dem som lider vars ben förnimmelser innehålla en "creepy crawly" känsla djupt inne i benmusklerna kan antiepileptika som gabapentin (varumärke Neurontin) vara till hjälp, eftersom de minska känselstörningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.