hur du sätter kontakter

Infoga kontakt kan verka skrämmande och svårt, särskilt om du bär kontakterna för första gången och inte åtnjuter sätta objekt i ögonen. Inte bara är den första chocken utmanande nog att brottas med, men det är ännu värre när man inte vet hur man lägger in kontakter i att börja med. Ändå blir före överväldigad och rädd, läsa igenom dessa steg. Detta bidrar till att bättre förstå hur du sätter kontakterna effektivt
1.
Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten. Det är viktigt att tvätta händerna eftersom händerna bär på bakterier mycket lätt. Det är inte bra att utsätta dina ögon till ett överflöd av bakterier medan du för in dina kontakter. Detta kommer bara att göra produkterna ännu värre.
2.
Ta kontakt ur behållaren. Hantera kontakt försiktigt. Mjuka kontaktlinser kan rippa mycket lätt. Därför är det viktigt att hantera dem med vetskapen om att de är känsliga.
3.
Rengör kontakt med rätt rengöringsmedel. Detta kan göras genom att hälla en rimlig mängd lösning över kontakten.
4.
Se till att kontakta ordentligt formas. Om kontakten är deformerad, slet eller böjda, inte in den i ögat. Detta kommer att resultera i irritation.
5.
Stå från i spegeln. Det är viktigt att använda en spegel när du sätter kontakter. På detta sätt kommer du att kunna sätta in kontakten till ögat korrekt.
6.
Använd ena handen för att hålla ögonen öppna. Detta kan göras genom separat ögonlocken och hålla dem på plats med fingrarna.
7.
Sätt kontakten i din ögat med den andra handen. Kontakten bör hållas på en av dina fingrar. Var noga med att hålla ögat öppet under införande processen.
8.
Ta bort fingrarna från dina ögon när kontakten är isatt. Om ditt öga inte känns irriterad, ska du inte bort den. Istället upprepa processen i andra ögat. Men om ditt öga känns irriterad, ta bort kontakten och börjar processen om igen.

tips och varningar


 • Soft kontakter vanligen inte orsakar en djup mängd ögonirritation. De kan hålla sig inom ögon utan den enskildes ens är medvetna om deras närvaro.
 • Införandet är endera sagt än gjort. När man inte är bekant med bär kontakter, sedan blir för att sätta dessa objekt i ögonen kommer att bli svårt. Det är därför det krävs tålamod.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.