hur man berättar migrän bortsett från livshotande sjukdomar såsom blodproppar

Har du någonsin haft en svår huvudvärk som var så intensiv att man knappt kunde klara eller som varade i dagar? Ja detta är en migrän. Ibland trodde svår huvudvärk kan betyda något mer allvarligt exempel en blodpropp i hjärnan
1.
vet skillnaden

Viss erfarenhet svår huvudvärk som varar i timmar eller dagar och lindrar ingenting dessa och de kallar detta en migrän huvudvärk. Du kan vara så mycket smärta att man inte kan sova, äta eller bedriva daglig verksamhet. Migrän kan hanteras av en hälso-specialist så de är inte lika allvarlig men ibland kan det bli något mer än bara en huvudvärk. En blodpropp i hjärnan börjar med huvudvärk, som kan hålla på i månader tills det blir så allvarlig att din hälsa du slutar med en stroke, döende eller andra komplikationer.
2.

Se upp för symtom

två månader sedan hade jag en skrämma med blodproppar. Jag slutade med ett sällsynt tillstånd kallat Sinus trombos som är en blodpropp i ven som avlopp blod från din hjärna tillbaka till ditt hjärta. För en stund trodde läkarna jag bara var med svår migrän. Så titta på dessa symtom så att du kan förhindra att det händer för dig själv.

1. Svår huvudvärk som varar i dagar till veckor.
Om du upptäcker att du har en huvudvärk som varar från vaken stund då du somnar eller du kan inte vila på grund av dem då ta notis om detta. Migrän kan vara svår men kan lindras genom att lägga i ett mörkt rum och med koffein. Om du har en blodpropp, då ingenting kommer att underlätta detta och det inkluderar den starkaste av smärtstillande medel.

2. Blacking Out
Om du upptäcker att du är Blacking ut för ännu några sekunder till minuter då detta kan vara ett symtom på en blodpropp. Du är Blacking ut eftersom blodet inte flyter som det ska i din hjärna och skära av syre.

3. Yrsel, svimningsanfall och svaghet
Din hjärna fungerar inte som det ska så blodet som klipps av och din kropp försöker klara då blir du svag, svag eller yr. Med en blodpropp, ju längre det går obehandlade värre dessa symtom blir.

4. Byte av Vision eller förlust
dubbelseende eller dimsyn är också ett symptom på att ha en propp i hjärnan. Eftersom blod är blockerad från att strömma sedan vätska börjar bygga upp i din hjärna. Detta sätter tryck på dina ögon tvingar dem att fungera i en sämre skick. Om dina ögon börjar att korsa, då det betyder att du har en hög mängd vätska i hjärnan och detta är farligt.

5. Ringande i öronen
Den vätska som bildats på din hjärna från koagel kan också orsaka ringningar i öronen.

6. Nacksmärta, skuldra eller bröstsmärta
Blodet flödar från din hjärna nedåt till ditt hjärta och sedan cirkulerar tillbaka upp. Om du har en propp som hindrar hjärnan att göra detta då du kommer ha smärtor i nacke, axlar, bröst och hals från blod flyter inte som det borde.

Du kan ha andra symptom också, men allteftersom tiden går om du försämras i hälsa är det dags att se en neurolog. Människor som har en propp eller vanligen löper risk att utveckla mer. Du behöver en datortomografi av hjärnan eller en MRI för att se om du har en blodpropp. Och aldrig rädd för att få andra åsikter. Jag hade 3 läkare missar propp i datortomografin tills min neurolog äntligen hittat den. Så jag har lidit i flera månader på grund av dessa misstag. Vissa blodproppar är svåra att
3.
Behandling

Blodpropp är vanligtvis behandlas med blodförtunnande medel om de inte är så allvarlig att den kräver kirurgi. Dessa blodförtunnande inkluderar heparin, Waran (warfarin), eller Klexane. Du kommer vanligtvis att vara på dessa för 6-12 månader beroende på ditt fall och har ditt blod kontrolleras varje 3-7 dagar för den första månaden. De kommer att kontrollera din INR /PT och se till att din förmåga att levra nivå vistelser mellan 2,0 till 3,0 så att inte mer blodproppar bildas. Du måste titta på din fysiska aktivitet och hålla sig borta från saker som kan orsaka skada, eftersom blodet kommer att gallras och du kan få stora blödningar och titta på din kost och inte äta något mörkgröna grönsaker eftersom dessa innehåller vitamin K och kan hindra dina mediciner från arbeta.

tips och varningar


 • Var inte rädd att be om andra åsikter
 • Du vet att din kropp bättre än någon annan så var inte mobbad
 • ställa massor av frågor

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.